Kesopannkakor i våffeljärn – de enklaste

Jag har tipsat om kesopannkakor förut (favoriten under länken), och även om att göra dem i våffeljärn men det var länge sedan så vi tar det igen. För det där med våffeljärn är himla genialiskt. I stekpanna kan det vara svårt att få dem att hålla ihop och det blir sällan snyggt när man vänder dem, men det slipper man förstås i våffeljärn. Perfekt!

Enklaste och godaste receptet (av de enkla) är detta:
1 banan – mosa
1,5 dl keso – blanda i med bananen
3 ägg – kläck i ovan, blanda ”lagom”
Strör man i lite fiberhusk så håller de ihop aningen bättre.
Ha gärna i lite smaksättning, t.ex vaniljpulver, kanel, ingefära.
Våffeljärnet penslar man med hyfsat generöst med kokosolja för både funktion och smak. .

När de gräddat klart toppar man dem med färgglada bär och kanske lite keso, eller som nedan en blandning på keso, kvarg, kokosmjölk och vaniljpulver. Man tager vad man haver. Hos oss går dessa hem hos alla familjemedlemmar och det är ett väldigt gott betyg!

20140405-164655.jpg
Så såg min lördagsfrukost ut, och med det hade vi gott om energi till ett chinspass i Sickla. ”Chinspass”, känns ju konstigt bara att skriva ordet men ja – faktiskt. Bästa sällskapet hade jag också, jag älskar att träna ihop någon gång ibland (trots min mans tråkiga träningshumör i tidig timme)! Sedan åkte vi till Nackas Långsjön (finns väl en i varje stadsdel ungefär?) och bekantade oss med badplats och promenadslinga – vårt kommande substitut till Trekanten vill säga.

20140405-165428.jpg