Reseinspo: En tillbakablick på resorna 2013

Eftersom jag var bortrest över nyår i år och inte hann med någon årskrönika så ägnar jag denna veckas Reseinspo åt just det – vad hände egentligen i resväg 2013?
Jag har i samma veva fräschat upp blogg-taggarna för resorna nedan, så vill du läsa mer om något så går det utmärkt att använda länkarna i inlägget.

Resorna 2013

Januarivar en månad full av snö och kyla, och jag tränade för Tjejvasan. Jag åkte utför och på längden i Sälen med tjejkompisarna och njöt av en helg på fantastiska Högbo Bruk med min mamma.

20130131-161243.jpg

I februari packade vi slalomskidorna för en längre tur mot högre berg, och landade i Österrike och Zell am See med tre kompispar. Vi fick fantastisk åkning i alla möjliga underlag och jag tror åkningen nedan, på glaciären Kitzsteinhorn/Kaprun under de timmar då solen lyste var den allra bästa. Magi!

20130209-160533.jpg

Sen började vi drömma om en långresa till vintern och till slut bestämde vi också rutten. I mars firade vi påsk på en vacker sjö i Småland, och april och maj var ganska lugna på resefronten förutom de sedvanliga turerna till Dalarna förstås.

I juni lyfte ett plan igen, den här gången var det jag och mina tjejkompisar som åkte till Nice. Vi hade en fantastisk mix av umgänge (det bästa!), god mat, strand, shopping, nattliv och kanske lite kultur också. Lite.

20130610-003601.jpg

I juli inledde vi med ett gäng andra familjer i ett hyrt hus i Toscana. Det blev en vecka som överskred våra förväntingar – huset var grymt och typen av semester passade ett gäng barnfamiljer som oss alldeles ypperligt. Vi åker tillbaka i sommar…

20130707-130457.jpg

Dalarna, Halmstad och Stora Höga levererade som vanligt under sommarsemestern som sedan avslutades med några familjedagar i Sälen och det är något jag otroligt gärna gör om – Sälen på sommaren var inget annat än en total hit!

20130802-000118.jpg

Göteborg lockade två gånger i augusti, både för möhippa och sedemera bröllop, På hösten höll vi oss hemma förutom det vanliga Småland och Dalarna men det planerades däremot resor för fullt. Varenda kväll surfades det boende, visumregler och annat som kan vara bra att veta inför en långresa till en massa nya destinationer.

För ja, det var ju sedan i december det hände. Då lyfte vi för fyra veckor i Mellanöstern och på Sri Lanka, och det blev verkligen resan vi drömt om, med upptäckt av nya, fantastiska resmål. Det är svårt att säga vilken av destinationerna  som inkluderade Istanbul, Jordanien, Dubai, Sri Lanka och Doha som satte mest avtryck – men på det stora hela var det hela mixen, varje ställe för sig och alla ihop. Mest magi och upplevelser som sitter i mage, hjärta och själ var det nog dock i Jordanien, och Sri Lanka vill jag åka tillbaka till så snart som bara möjligt.

20131221-133034.jpg
2014 lär bli lite lugnare men har visserligen inletts med avslutande dagar på Sri Lanka, en alpresa till Italien, en jobbvecka i Indien och framöver väntar både Toscana,Italien och Palma, Mallorca – men någonstans där mitt i kommer en flytt till hus så Asien-semestern jag börjat snegla på för vintern kommer inte hända. Det är inget vi varken bör eller vill prioritera. Men oavsett – stay tuned! Jag är som alltid redo och på tårna och man vet aldrig vad som dyker upp.

Följ mig!

Mer läsning...
Reseinspo: En guide till magiska Santorini