Jag och Max hämtade Stella tidigt igår, redan vid 3, men väl hemma var vi alla trötta och fastnade i soffan. Regeln med ingen-TV-före-18 missbrukades totalt och vi körde Tingeling-maraton ett par timmar.
Det kändes ju sådär, och efter ett par koppar kaffe piggnade jag på mig och smittade snabbt av mig på barnen så vi drog till Hammarbyhöjden och en lekpark jag läst mycket om – Indianparken. En av Stockholms bästa lekparker sägs det.

Den ligger i anslutning till Hammarbyhöjdens idrottsplats, precis vid foten av Hammarbybacken från ”baksidan” sett.

20140424-202636.jpg

Den har en härlig inramning med både stora ytor och skog – perfekt för små asfaltsbarn. Naturlig lek såväl som roliga miljöer och klätterställningar, hinderbanor och gungar.

20140424-202646.jpg

Som alltid var det linbanan som var populärast hos våra barn. Det åktes som aldrig förr och Stella var så otroligt nöjd att själv lyckas släpa upp den ordentligt kämpandes på platån och att kunna hoppa upp och ha på fart själv. Det har hon inte gjort innan. Eventuellt är vi mer ”hjälpa-till-föräldrar” snarare än ”du-kan-själv-föräldrar” även om vi aldrig trodde det innan vi fick barn eller erkänner det nu med facit i hand.

20140424-202702.jpg

Indianparken var det ju, och namnet kommer förstås av inspirationen till parken. Det finns till exempel totempåle, indiantält och hästar och våra barn lekte rollspel som aldrig förr . Roligt!

20140424-202722.jpg

Parken har inte alls lika mycket grejer som Mulle meck-parken som annars är vår absoluta favorit, men stora ytor som ger utrymme för spontanlek är positivt tycker jag, och det finns gott om yta för medhavd picknick – både gräsytor och bord. Parken ligger i sol hela dagen (som ses på bilderna till och med närmare klockan 19) och det är ytterligare en anledning till tumme upp från mig.