Reseinspo: Reseplanerande och Islandsdrömmen

Det märks att jag har mindre än tre resor inplanerade nu (det antal jag vill ha inom överskådlig framtid) och ingen längre sådan, för jag har som en känsla av rastlöshet i kroppen. Den kommer som ett brev på posten när mitt resesug växer. Toscana i juli väntar dock men det är ju Semester med stort s och inte minst då vi gjort samma semester tidigare (=mer njuta än ny upplevelse och intryck). I september blir det Palma med tjejkompisarna och det känns spännande med ny stad och en ö jag inte varit till sedan jag var barn men det är bara en helg. Lyxproblem förstås.

Vi vill ju vara hemma i vinter eftersom vi flyttar och kommer ha riktigt sug efter att vara hemma i vårt hus och njuta mysiga julhelger, men jag tänker redan nu att vi i februari-mars kanske kommer behöva ta en sista-minuten. En snabbis till Thailand, eller varför inte Florida dit det finns billiga resor den perioden. Eller så gör vi charter/all-inclusive-debut, men efter att våra vänner jämfört de middagarna med kaoset på ”barnrestaurangen” (avslappnad miljö är inte det som vi plussar stället för) känner jag åter skarpt osug för det. Jag har så svårt att se att det är min grej, glada barn till trots. Våra barn är ju glada även på en kamelrygg i en otillgänglig öken, liksom. Behovet att införa Bamse och minidisco känns inte enormt. Fast… å andra sidan planeras redan alperna och New York på vårkanten så i praktiken räcker det nog så om jag ska vara realist.

Mitt största drömresmål nu är Island. Jag har aldrig varit där och när jag ser bilder blir jag svårt avundsjuk och framför allt sugen. Jag vill uppleva landskapet, varma i bada källor, ha funktionskläder på och rida på hästar, vandra långt, åka jeep och uppleva adrenalinpumpande äventyr. Och äta riktigt god mat och dricka drinkar i natten också förresten. Som tur är har jag två kompisar som både delar denna dröm såväl som gillar den typen av aktiviteter och på vår middag i onsdags kom vi fram till att det börjar bli dags. Om ett år rättare bestämt pratade vi närmare om, och jag kan inte bli mer taggad! Jag hoppas på en bokning tidigt i höst – det råder lite omständigheter som behöver tas noga i beaktande om det ska kunna gå – men känns det bara som tänkt så ska vi se till att det händer. Oh yes.

Eftersom jag inte varit där ännu men gärna bjuder “egna” bilder får resan Henke och hans kompisar gjorde dit för ett par år sedan pryda inlägget. Han är visserligen ingen mästerfotograf, men ändå. För övrigt finns det många saker som är konstiga med att han gjort denna resa men inte jag..! (ni som känner oss förstår vad jag menar)

IMG_8607

IMG_8633IMG_8645IMG_8649IMG_8660IMG_8664

IMG_8681

IMG_8779IMG_8785

Har du varit på Island? Vad tyckte du? Har du tips om höjdpunkter? Shoot!

Här hittar ni Resfredag-Annikas inlägg om Island också.

Följ mig!

Mer läsning...
guide till singapore tips att göra i singapore
Reseinspo: Guide till Singapore (en kort guide till en långweekend)