Regnträning och på spaning efter löparjacka

Det var väl inte direkt inspirerande väder när dagens lunchtimme med PT-Milla väntade vid Årstavikens utegym, men det hindrade förstås inte. Lite (mycket) regn betyder att man blir våt när träningen inleds och sedan fortsätter träningen. As simple as that. Mindre härligt var väl de våta greppen när chinsträningen skulle maxas, men det gick bra ändå. Förstås. Monkey baren var jag dock rökt på, och där vet jag inte om jag ska skylla på hala grepp, självförtroendet eller (o-)förmågan. Förmodligen det sista, för Milla klättrade sig igenom den med ett leende. Inspirerande är vad hon är.

Vi körde en timmes uttröttande av överkroppen idag och det blev åter tydligt hur långt man kommer med enkla hjälpmedel som gummiband (och ett utegym). Och en motiverad kund och en dedikerad PT. 😉

20140509-214823.jpg

Om jag får tillåta mig att vara lite pretto så var det faktiskt bara härligt i slutändan, det där med vädret. Så länge man är aktiv så fryser man ju inte trots att graderna inte överstiger typ 7-8 och luften blir ju så galet härlig av regn. Känslan av att man sliter ännu mer påtaglig. Och det där med utegym? Att stå med den här utsikten när man gör latsdrag är ju klart inspirerande och energigivande!

20140509-214918.jpg

Däremot insåg jag att min gamla (och med det menar jag gamla som i typ 5 år…) löparjacka gjort sitt. Inte bara är den gammal och trött utan den stramar över axlarna när jag gör styrkeövningar. Ostretchig och möjligtvis är min ryggtavla och axlar numera större än de var förut då de var totalt icke-existerande. (Obs, jag har inget emot det!)

Så nu har jag inlett ett spanande efter löparjacka. Det finns ju så otroligt många fina nuförtiden! Lite roligare, kvinnligare med fina detaljer. Den översta nedan är från Röhnisch och har en volang i ryggen.

 

20140509-224836.jpg

Den nedan är från Casall och jag älskar rynk mer än volang och är svag för långa ärmar med tumhål så tror jag så jag tror detta är favoriten innan jag testat dem. Men viktigast är att den är lite stretchig och i rätt tjocklek (ganska tunn) så testa runt lite är vad som gäller innan jag köper.

20140509-224844.jpg

Förutom att jag hittade en jacka från Kari Traa som också var okej och den fanns visst som premie vid en prenumeration på två nummer av iForm. Den gamla favoriten minsann! Så en sån beställning har det fått bli – men det räknas ju knappt så jakten på en ”riktig” och helt självvald jacka fortsätter.

20140509-224851.jpg