Juni, syrener och sämst med lägenhet

Så kom då juni, vår första riktiga sommarmånad som de sjunger i låten.
Hela året har jag väntat på Juni, juli, augusti
Allt känns mycket bättre då Juni, juli, augusti
Vindarna är varma då Juni, juli, augusti

Tjoho! Äntligen, Välkommen och Måtte du kännas lång, säger jag!

Det är också i juni syrenerna blommar som mest, som de på bilden nedan som är del av en häck på kanske 10-12 meter.

20140601-175458-64498941.jpg

Det som inte syns bakom den, eller som syns smått på några få ställen, är vårt hus. Det är högt och var för några månader sedan helt synligt så det var roligt att ta bilen och cruisa förbi. Nu – inte lika kul. Men längtan är stor, och jag tycker redan om den där busken väldigt mycket. Är de helt underhållsfria tro? 😉

20140601-175503-64503783.jpg

Så det gjorde vi idag. Käkade en usel brunch på O’Learys (gå inte dit! jag hade köpt billig let’sdeal-kupong för att testa men kunde knappt äta någonting. blä!), åkte till Nacka och svängde omkring, lekte en hel massa på blivande skol- och förskolegård, åkte till Luma och drack finkaffe från Fine Food på en bänk med några kompisar medan barnen lekte i parken.
Vi kom hem närmare halv 5 efter över 5 timmar på fläng. Barnen tjatade om torget och kompisar så det var bara att gå dit. Det kan vara jobbigast med lägenhet – att ”landa hemma” inte riktigt är landa utan det är ställen i området som gäller. Fast de ställena är rätt fantastiska, och man ska ju inte klaga över en plats i solen, spanandes efter glada barn och med bekanta att surra med.
Så det är ett rätt lyxigt ”sämst” ändå (sagt med lite glimten i ögat förstås). Lyhörd lägenhet och kanyler på gatorna som Bambi som också går i husflyttar-tagen tycker är sämst har jag ingen relation till såattsäga.

20140601-185609-68169505.jpg

Jag tänker mycket på det, om våra barn kommer vara nöjda att leka på en tomt som är en egen. De är lite bortskämda med valfriheten och lyxen med att överallt träffa kompisar. Att vi som föräldrar sällan har något som verkligen drar hemma, något som måste fixas osv, utan vi kan oftast släppa det vi håller på med och följa med dit de nu vill – om de vill längre än innergården dvs. Vi anser det inte vara det där ”stora projektet” som så många pratar om. Men idag hade det varit fint att landa hemma på riktigt när klockan var 5 och jag var dundertrött. Som i en soffa på en altan med glatt lekande barn på tomten. Blir det så? Well. Vi säger så.