Max 4-årskalas med monsterbonanza

Max hade beställt monsterkalas i år. Det var väldigt noga, men vad han fått det ifrån vet jag inte. Jag är dock inte så förtjust i maskeradkalas när det gäller teman där barn går in i ännu mer intensiva/våldsamma roll-lekar än annars, så just den biten fick vara. Men inramning á la monster skulle han ju förstås få. Jag gick som alltid in på partytajm och kollade in utbudet och några dagar senare kom sakerna hem i brevlådan. Girlanger med monster, duk, tallrikar, konfetti mm…Plastic fantastic men populärt värre hos en snart-4-åring!

IMG_7039

Det var fem förskolekompisar som kom (efter att två blivit sjuka) och så var två storasystrar med också. Sällskapet på 8 var alldeles lagom skulle jag säga – 4- och 5-årskalasen är liksom de värsta och då är det bäst att antalet barn hålls ner. Det blev ganska lugnt ändå, de fasta inslagen med korv med bröd, knorr på grisen (monstret), fri lek, fika och fiskdamm gjorde att de två timmarna flöt snabbt.

IMG_7053

Att sätta knorr är verkligen populärt hos barn i den här åldern, och svans på monstret funkade lika bra som knorr på grisen. Alla fick förstås pris – en varsin mask lik den som utgjorde huvudet på knorr-papperet.

IMG_7045

Årets tårta fick bli en glasstårta. Max gillar inte grädde och rent allmänt brukar inte tårtan vara så populär på barnkalas. Varför göra det svårare för sig än man måste, tänker jag? Den dag barnen börjar efterfråga rakt igenom hembakat och vackert så får de bestämt vara så stora så de kan fixa det mesta bakandet själva.

IMG_7040

IMG_7046Max var supernöjd med sitt kalas och visst funkar det att fylla år sent på året också – föräldrarna verkade mest nöjda med att kunna fokusera på sista julfixet några timmar och bara några få var bortresta. Nu är Max taggad för att det ska bli ”efter jul” så att han får bli 4 på riktigt!