Sommarplaner och att bilsemestra i Sverige

Vi funderar fortfarande på om vi i sommar ska hyra hus i södra Europa eller nöja oss med att åka runt i Sverige. Det är faktiskt vad vi gjort varje sommar egentligen, inte sedan charterresornas tid som tonåring har jag varit utomlands en vecka på sommaren. Första året vi åkte söderut på sommaren tillsammans jag och Henke – som varit ett par i en bra bit över 10 år – var 2012 när vi flydde regnmassor för en kortvecka i Barcelona och det är sedan dess det blivit ett måste på sommaren.

Men egentligen älskar vi att packa bilen full och åka runt i Sverige också. En helt normal sommar för oss innebär egentligen att packa en bil full med packning – kläder, underhållning (golfbagar, inlines mm) och åka från Stockholm ner till Halmstad. Hänga i stugan. Ta en avstickare till Skåne för lite golf. Åka en sväng över till Danmark. Åka vidare norrut och hälsa på vänner på olika sommarställen runt om. Tjörn, Bohuslän, Värmland. Passera Småland på väg till Dalarna, hälsa på i fler sommarställen och sedan landa i släktens dala-paradis några dagar eller många. Ta en liten tur till Sälen ett par dagar. Direkt åka till Stockholm men inte för att åka hem – utan för att passera och åka mot skärgården och hälsa på vid diverse lantställen där. Sedan landa hemma igen fyra veckor och många mil senare – fyllda med minnen från härliga tider med vänner, sol och bad i sjöar såväl som hav, med många golfrundor i kroppen och fina dagar vid många smultronställen. Säkerligen också med ett helt gäng regndagar bakom oss, men det är sådant man får ta när man är i Sverige en hel sommar.

IMGP1215Golf seaside på Västkusten 2005.

Det är så fint ändå. Ljuvliga sommar-Sverige!

Våra barn är vana att åka runt på det här sättet de med. De har från början fått lära sig att åka bil långt, och vet att något gott väntar när man kommer fram.

Nu är det dock lite nya tider. Vi har ett hus vi behöver vara i – men framför allt som vi vill vara i. Landa mer än någon dag kanske till och med. Och sen är det ju så härligt med medelhavet och en vecka som verkligen är vädersäkrad och ger extra njutning.
Det blåser nya vindar – och sommaren har aldrig varit mer svårplanerad än i år.

Hur sommarsemestrar ni? Har ni redan börjat fundera på sommaren 2015?

IMGP5737

Undantagsåret stavas annars 2007. För då hade vi båt.

Inlägget är skrivet i samarbete med bildelar24.com.

Följ mig!

Mer läsning...
stockholm båtar långholmskanalen
Omaka örhängen och en rush in till yogan