Hotell South Beach Miami; Albion hotel och South Seas – och att kunna simma

Vi har hunnit med två hotell South Beach Miami på våra två nätter här i Miami. Ett kvarter ifrån varandra. Som att vi bestämt oss för att inte bo två nätter i rad alls denna semester? Nej. Men första hotellet var inte alls bra och med tanke på priset kunde vi då lika gärna byta.

Hotell South Beach Miami #1; Albion Hotel

Vi bodde första natten på Albion hotel. Litet coolt boutiqehotell enligt deras hemsida, övervägande bra betyg på Tripadvisor men absolut lite varnande också. Jag hade inte höga förväntningar, men det var ännu sämre. De ville liksom vara något de inte kunde leva upp till. Att poolen kändes öde och trist märkte dock inte barnen, men vi gillade inte alls känslan varken där eller på hotellet i övrigt så trots enormt bra läge mellan Lincoln road och stranden var vi glada att packa ihop oss och flytta därifrån.

Hotell South Beach Miami

IMG_6297.JPG

Hotell South Beach Miami

Utbudet för att boka hotell helt spontant är inte särskilt bra. Ingen överraskning kanske. Och sa jag att det är dyrt? Inte Florida-dyrt alltså utan South Beach-helt-sjukt-dyrt? Well.

Hotell South Beach Miami #2; South Seas hotel

Vi landade iallafall på South Seas ett kvarter närmare stranden, direkt på stranden faktiskt till och med (nice!) och där var känslan i lobbyn helt annorlunda, personalen genomtrevlig och hjälpsam och poolen hade en helt annan känsla. Genomtrevligt! Rummen höll fortfarande enklare vandrarhemsstandard men det kunde vi ha överseende med då.

IMG_6308.JPG
Utanför South Seas.

Hotell South Beach Miami

IMG_6310.JPG

I den poolen hände en historisk grej dessutom – Max (3 år och 10 mån) lärde sig simma! Redan förra året flöt han från sida till sida i barnpoolen på Sri lanka men det är inget han kommit ihåg efteråt utan det har varit puffar konstant sedan dess. Nu tjatade vi till oss att våga prova utan. Okej, sa Max till slut. Och så hoppade han i och simmade obehindrat. En timme senare var det rena fiskfasoner. Så grymt! Så skönt också att han direkt fattade att gå upp och andas – rör sig framåt i vattnet och så titta upp och ta luft och sedan ner igen. Grymt! Stella började fixa det där med simningen vid långresan då hon var 3,5 (semestersimning är grejen alltså!) men fick till andningen långt senare.
Så det var kul och vi åker idag mot båten med två småfiskar.