Reseinspo: Att tipsa om en resa man inte gjort (Cornwall, England)

Att vara en själ som älskar resor och gladeligen slukar tips och lägger resmål på minnet innebär att ha en konstant lång lista över ställen man vill resa till. Sedan kanske det inte passar med tajming, och varje resa är ju i sig en prioritering. Jag känner sällan att jag bara väljer stället jag har i absolut topp utan allt handlar ju om hur lång tid man har tillgänglig, vad man är ute efter t.ex. gällande återhämtning vs. äventyr, vilket resesällskap man åker med, vilken budget man har och ungefär hundra andra aspekter.

Därför är det alltid lika svårt när någon frågar ungefär ”vart tycker du att jag och mitt tjejgäng/familj/… ska åka för en weekend i september?”. Den typen av frågor får till min förvåning alltid många direkta svar till exempel i diskussionsforum, men det finns bara ett givet svar; ”Vad är ni ute efter?”. Det finns lika många svar som det finns antal personer som frågar, och att ge ett tips utan att ta reda på omständigheterna är direkt vilseledande kan jag tycka.

Ett ställe jag länge haft på min lista över ställen jag vill åka till är Englands sydvästra spets, Cornwall. Där finns, tydligen, all charm från pittoreska engelska byar och landsbygdsidyll blandat med inte fullt lika landstypiskt milt klimat, många långa pudermjuka stränder, höga surfvänliga vågor och en dramatisk kustremsa som med sina fantastiska klippformationer mest påminner om Victoria’s (Australien) ”Great ocean road”.

När en kompis till mig nyligen berättade att hon planerade en längre weekend, snarare kortvecka, någonstans i Europa med man och bebis tidigt i juni och frågade om jag hade några förslag så tänkte jag efter lite. Snubblade via ett annat resmål jag vill se mer av (Amsterdam) till att ganska snabbt se framför mig hur grymt de skulle kunna ha det i Cornwall. Jag berättade om vad jag läst och hur jag föreställer mig resmålet och hennes intresse väcktes snabbt. De gjorde givetvis en massa egen research innan de bestämde sig men de fick samma bild som jag, och har man bara hyfsad tur med vädret borde Englands sydvästra spets vara helt rätt resmål för att kombinera avslappnade dagar med skön natur och möjlighet att se något nytt. De blev helt hooked och med en resa som är så pass kort och prisvärd – flyg till London och hyrbil vidare för att utforska landsbygden – var saken biff. Att man på vägen även kan passera Stonehedge är förstås bara en härlig bonus!

En resebloggare som varit i Cornwall och skrivit bra om det är Resfredag – läs hennes inlägg om Cornwall här. Hon står också för de inspirerande bilderna nedan.
Jag? Jag har fortfarande denna destination på min Att Uppleva-lista, kommer vara avundsjuk på min kompis när hon snart åker dit och nyfiket vilja höra allt om deras upplevelse. Och så tittar jag i spåkulan och tror att jag är där i maj om ett år. Jag ser framför mig att tajmingen för det kommer att vara perfekt.

landsend-cornwall-resfredagLands End, Cornwall. Foto: Resfredag
 landsend-cornwall-resfredag-2Lands End, Cornwall. Foto: Resfredag

lustyglazebeach-resfredag

Lusty Glaze Beach, Cornwall. Foto: Resfredag

Mer läsning:
Charlotta med englandsbloggen Bara Brittiskt anser Cornwall vara paradiset på jorden och har skrivit massor om stället här. Ann-Christin som skriver “En vandrares tankar” har gjort en vandringsresa till Cornwall, och det kan ni läsa om här.

Följ mig!

Mer läsning...
skeviks grotta Värmdö nacka utflykt
Skeviks grotta och Skeviks gård; utflyktstips i Nacka / Värmdö