Är jag Årets Reseinspiratör?

Apollo utlyser en tävling om Årets reseinspiratör i olika kategorier. Man nominerar sina favoritbloggar här: http://www.apollo.se/erbjudanden/arets-reseinspirator och när nomineringarna skett påbörjas en röstning.

Livet från den ljusa sidan skulle kunna nomineras i flera kategorier, och jag vet inte vilken jag passar bäst i. Nedan kommer en liten sammanfattning om några kategorier och ett axplock av sådant jag skrivit om inom de olika kategorierna – Familj, Mat & Dryck och Träning.
Tycker du att jag inspirerar inom någon kategori, och isåfall vilken/vilka?
Jag skulle uppskatta en kommentar – eller ännu hellre en nominering på länken ovan förstås!

Familj
Att resa med familjen och barn är naturligt för mig. Våra barn, som nu är 4 och 6 år har upptäckt världen långt bortanför charterparadis. De längsta resorna i tid och avstånd de båda varit med på har varit en tremånaders-backpackning som innefattade Hong Kong, Fiji, Nya Zeeland, Australien och Thailand (när de var 10 månader och 3,5), en månadslång resa till Turkiet, Jordanien, Dubai, Sri Lanka och Doha (när de var 2 och 5), en roadtrip i Florida inklusive kryssning med stopp på Jamaica, Haiti och Mexico (när de var 3 och 6) och utöver det har de varit i länder som exempelvis Spanien, England, och Italien såväl som flera av våra nordiska länder.
Men resor i all ära – jag skriver också väldigt ofta om hur jag tänker kring att resa med barn; som hur jag tänker kring trygghet och säkerhet med barn på resa, packning och hjälpmedel, jag tipsar om utflyktsmål på närmare avstånd och testar ställen som till exempel Legoland, Gröna Lund och Astrid Lindgrens värld och ja – aktiva dagar med barn och lust att upptäcka världen är genomgående inslag på min blogg, liksom tips för att på bästa sätt kunna njuta av resorna med dem.

IMG_6191.JPG

I en röd Mustang på Key West, Florida.

IMG_0490
Med husbil på Nya Zeeland.

jordanien-wadi-rum-livetfrandenljusasidanI Wadi Rum, Jordanien.

IMG_1761

Fiji och kava-ceremoni.

Mat & Dryck
Jag älskar god mat och dryck! På resor testar jag alltid den lokala maten, besöker vingårdar och handlar lokalt, lagar entusiastiskt god mat gjord på lokala råvaror och besöker ofta de mest omtalade restaurangerna på resmålen.

20140709-141851-51531331.jpg
En egenfixad tapasbricka av lokala specialiteter i Toscana.

20111130-200809.jpgVinprovning på Wairau River, Nya Zeeland.

All in på god mat i New York.

Träning
Jag har egentligen aldrig varit på någon riktig träningsresa (men jag har skrivit om det) där allt är uppbyggt kring träning – för jag åker hellre på semester och upptäcker nya kulturer och landskap och blandar in träning och aktiva dagar där jag är. Många mil har avverkats med barn i vagn upptäckandes nya ställen och stigar eller själv under springturism som klämts in trots packat schema på nya destinationer, många ”träna utan vikt-pass” genomförts på långväga stränder, otaliga hotellgym varav många med uråldriga rostiga vikter nyttjats och många olika typer av yoga utövats med olika lärare i olika inramning. Att träna på semestern är inte en semesterform, ett specifikt resmål eller en träningsanläggning – det är en livsstil. Min livsstil.

20131224-192929.jpg
Morgonjogg en julaftonsmorgon i Dubai.

IMG_6270.JPGAtt möta soluppgången under en morgonjogg i Miami.

IMG_3721Yoga i Wadi Rum, Jordanien.

Så – in och nominera nu. Ni hittar nomineringssidan här.