Vi kände redan när vi bokade Legoland att vi har många helger nu på försommaren som är uppbokade med en massa saker. Roliga sådana, visserligen, men det känns ändå viktigt att landa hemma och känna att vi har tillräckligt med tid hemma också. Därför valde vi att åka hem från Danmark redan lördag eftermiddag istället för idag, söndag. Vi kände också att en sen eftermiddag och kväll på resande fot kändes skönare, istället för att (mentalt) få en hel dags resdag.  De känns ju ofta som det, resdagarna när de infaller en söndag inte minst. Så efter våra timmar på Lalandia och en lunch på det åkte vi till Kastrup och lämnade hyrbilen, och så hoppade vi på dagens sista snabbtåg mot Stockholm där vid 17-snåret.

Vi hade inte ens kommit över Öresundsbron innan barnen glatt slet upp sina nya legon och började bygga. Äntligen! Så det roade dem länge innan kvällsmat och film tog vid.

Vid halv 10 närmade vi oss så Stockholm, och såg vårt gamla Hemma – Liljeholmskajen – torna upp sig utanför rutorna.


Resan gick otroligt smidigt. Tåg är verkligen ett fantastiskt sätt att resa, inte minst när man åker ett snabbt X2000 med få stopp, som är helt i tid och där man sitter i bekväma stolar ihop vid ett bord och kan ha det allmänt bra medan milen susar förbi utanför. Bokar man tidigt är det billigt (även om jag kan ha åsikter om hela prissättningen och tycker att det är galet att flyg oftast, dvs så fort man inte har riktigt samma framförhållning, är billigare än tåg…), det är säkert och bekvämt och inte minst är det miljövänligt. Det senare känns verkligen som något mer och mer viktigt. Det finns ingen anledning att flyga mellan till exempel Stockholm och Göteborg – tänk vilka enorma mängder utsläpp det innebär och dessutom är tidsvinsten noll med tanke på det som läggs på i transporter till och från flygplatser och så väntan på det. Mer tåg åt folket! Och mer tåg åt vår familj. Det ska jag försöka bli lite bättre på.

Vi är så himla nöjda med vår lilla mini-semester i Danmark, som kändes som en riktigt lång sådan. Det blir ju så när man gör mycket på kort tid. Nu ska vi njuta länge av de fina minnen vi fått under veckan – och med länge menar jag verkligen länge. Hur många av er har barndomsminnen från Legoland (eller liknande?). Jag har många och tydliga, och var 6 år när jag var där med min familj. Upplevelse- och reseminnen, alltså. Det dyrbaraste vi har.