Söndagsbestyr i regnet 

Det har regnat utan uppehåll idag. Inte riktigt värdigt 17 maj-väder, och jag tänker osökt på förra årets 17 maj när vi gjorde Grönan i riktig sommarvärme…
Det var en aning kontrast idag, både sett till väder och aktivitet. Vi hade poolöppning på agendan idag, och dåligt väder var ingen anledning att istället ta det lugnt inomhus. Innan vi i veckan får hit hjälp av en firma för att sätta igång den ordentligt behövdes plåtar lyftas av, löv städas ur och mer vatten fyllas på. Bara att bita ihop, med andra ord.

Vi kunde dock ganska snart se målbilden tydligt framför oss. Snart, snart är varmare tider här…

20140804-235824-86304182.jpg

En försmak av sommaren var annars att vi gjorde premiär med svenska jordgubbar under söndagsmiddagen vi hade hem en kompisfamilj på. Visserligen uteblev den tänkta sommarkänslan, som en härlig grillbuffé och utelek skulle stå för, och vi åt en fräsch rissallad och hel lax i ugn istället och lekte inomhus – men trevligt var det. Och jordgubbarna var goda även om de behöver några veckor till för att nå sin absoluta topp. Men snart! Snart!  

Följ mig!