Hotellrecension; Mengi Apartments, Reykjavik

Jag har fått flera frågor på slutet om vårt boende i Reykjavik (läs om min resa under taggen Island), och jag tycker att vi (och med det menar jag min kompis J som stod för den biten med den äran) gjort vår research bra; vi var verkligen nöja med vårt boende på Mengi apartments. Eftersom mycket tid skulle spenderas i naturen och vi dessutom var tre personer som reste tillsammans så ville vi ha något som var större än bara ett hotellrum, så att vi skulle tycka att det var bekvämare med mellanlandningarna hemma och ha gott om rum att hänga upp blöta kläder osv. Vi hyrde en 55 kvm stor lägenhet längst upp i huset, och den var verkligen både perfekt rymlig och fräsch. Vi kunde handla hem den frukost vi ville ha, och även enkelt förvara och tillaga mellanmål och fylla kaffetermos som vi hade med oss när vi gav oss iväg på heldagsutflykterna. Kör man bil på Island vill man stanna på rastplatser med magnifik utsikt och direkt i naturen, utan att behöva sikta in sig på caféer eller så. Klart värt – det finns många grymma rastplatser runt om på ön!

Köket hade det nödvändigaste och matplatsen rymde 4-6 personer.:

Mengi apartments

Allrummet hade TV, möjlighet att jacka in iPhone och spela musik, wifi och soffan var en bäddsoffa som bäddades ut till dubbelsäng. Rullgardinger fanns i alla fönster, så det var inga problem med midnattsljuset.

I det mindre sovrummet med dubbelsäng sov två av oss. .

Badrummet var helt okej i storlek och fräscht.

Läget på lägenheterna var jättebra, vilket man dock säkert säger om de flesta boenden i Reykjavik – staden är ju inte särskilt stor. Vi hade en stor livsmedelsbutik i princip runt hörnet och var på huvudgatan på en minut. Samtidigt låg det tillräckligt långt ifrån för att vi inte skulle störas av stadens berömda nattliv. Parkering åt bilen hittade vi alltid på gatan utanför. En extra bonus var den trevlige värden som gav oss en massa extra tips och var en rakt igenom jättebra kontakt att ha att göra med.

Mengi apartments har i skrivande stund full pott på Tripadvisor och jag är benägen att hålla med. Det är inte lyxigt på något sätt men trevligt, rymligt och helt klart prisvärt och jag skulle absolut rekommendera detta boende, inte minst för de som reser fler än två – kanske i kompisgäng eller en hel familj.