På Viking Line

Jag undrar när jag åkte båt över Östersjön senast? Jag kan ha riktigt dålig koll på det och säga helt fel, men det är nog lätt över 15 år sedan… Och då hade jag ingen koll på saker som Ville Viking, lekhörna och korridorernas spring-vänlighet… Saker ändras, och att göra comeback med barn och inte i något annat sammanhang känns väldigt rätt. 

Men vi tar det från början. 

Vi träffade upp Annika och hennes döttrar vid incheckningen till Viking Line och M/S Mariella, och våra båda 2010-or fastnade direkt för varandra. Så himla roligt att se, och perfekt när vi nu ska hänga i flera dagar. Gemensamma intressen såväl som lika mycket spring i benen och energi kan vi konstatera. Peppen gick inte att ta miste på – snacka om speedade barn! 

   
Tre sköningar med fullt fokus på Babblarna – denna bebismagiska sångsnutt. 

  

Spring er trötta! Funkade inte, trött fanns inte i vokabuläret ikväll. 



Vi träffade upp de övriga resenärerna från Sverige – en ytterligare svensk familj och en norsk – vid buffén för den tidiga sittningen redan klockan 17. Då var det lugnt och skönt och barnen gick glatt och hämtade mat flera gånger. 

Själv ägnade jag mest uppmärksamhet åt den delen av förrättsbuffén som innehöll detta… 
  

Och förutom mat och ett välfyllt dessertbord uppskattades besök av Ville Viking. 

  

Efter middagen blev det obligatoriskt besök i taxfree-shopen och utbudet för barnen var bra så Max kunde få lite kompensation för mammans blunder – att missa packa med mjukis-råttan, en plastspindel och en studsboll som mödosamt (tydligen) valts ut. Barn och packning, alltså… 

  

5 coola bilar landade det på – jag tror Max drog vinstlotten ändå… 
Barnens energi följde med in på kvällningen så vi letade upp lekrummet. Inte jättestort men absolut tillräckligt att leka loss i ett tag. 

  

Vi har många och långa dagar framför oss, och nu vid 21.30 känns det helt klart läge att krypa ner bredvid en sovande Max i vår mysiga 1,40-säng. Jag har romantiserat kring det faktiskt. Tidig kväll med läsning bredvid en gosig unge, utcheckad från alla andra måsten och störningsmoment. Det är en lyx! 

  

En hytt för två.