Transport – på väg hem! (& septemberutmaningen)

I dagens #svenskaresebloggarseptemberdrömmar säger rubriken ”Transport”. Jag skulle egentligen osökt prata om mina favoritsätt att ta sig fram, ur upplevelseperspektiv såväl som miljö-, om bästa resrutter och flygbolag, om minnesvärda transporter och… Ni fattar.

Men idag är vi på resande fot, jag och Max, så hela dagen är en lång transport så det känns långt mer aktuellt.

Vi har lyckats se mycket av Finland på få dagar mycket tack vare att vi haft en hyrbil från Sixt till förfogande under vår vistelse i Finland. I den packade vi in oss hela storfamiljen och har kört ett helt gäng mil.

Under en såhär aktivitetsfylld resa med många familjer inblandade har frihet varit A och O. Det går inte att få till glada miner hos så många annars!

Vår bil tog oss också till de vackraste ställena, som Rönnäs i den fantastiska finska skärgården.Jag har inget emot att köra utomlands (med vissa undantag) men är väldigt mån om att alltid betala för självriskreducering. Oftast är det inget problem, och denna gång gick allt toppen från det att vi hämtade bilen vid Viking Line-terminalen tills vi nyss lämnade den vid flygplatsen. Smidigt!

För det är det vi gjort idag – tränat (!), ätit frukost, lekt, ätit lunch i gamla stan och sedan åkt till Helsingfors. Annika och hennes småtjejer lämnade vi mitt i stadssmeten (för promenad mot färjan) innan vi åkte vidare till flyget – och nu är det resan hem som återstår av de här härliga dagarna.I samarbete med Sixt.