Hemma och återförenade med…

…ja inte sjutton var det med pappa Henke för Max och med mig för Stella – utan det var med varandra. Vi fick inte en syl i vädret i bilen, vi föräldrar, utan de enda de ville prata med när de sågs igen de där syskonen var varandra. Det tjattrades, lek-busades, kramades, visades upp alster som skapats under frånvaron från varandra och ja. Så himla fint, bara.

Den är verkligen enorm, syskonkärleken mellan de här två. 

Jag älskar att återförenas igen på Arlanda för övrigt, att återträffa den eller de man saknat i ankomsthallen är så magiskt på något sätt och väl värt att den som hämtar lägger ett par timmar på tur och returresan. Vi gör ofta så trots omvägen, och idag var inte första gången vi tog en söndagskvällsmiddag i Kista centrum på väg från Arlanda. Det är så häftigt där om söndagskvällarna för övrigt, det är enormt mycket folk och bubblar av liv och rörelse inte minst runt foodcourten. Ser man det som det charmiga det är så är det värt en utflykt i sig, skulle jag säga!

Vår hemresa gick bra för övrigt, Max fortsatte den stabila stil han kört hela helgen. Jag har verkligen imponerats av honom – han har oftast den tydliga rollen som lillebror med allt vad det innebär men han är ju riktigt stor numera med sina 4,5 år. Det har han visat i helgen – han har lyssnat på mig massor, visat sig så duktig med allt från påklädningar till att vara allmänt trevlig och gosig och att resa med ett barn har jag verkligen inte gjort för sista gången. Tiden vi fått med bara varandra har varit helt ovärderlig.

Väldigt mycket folk på Helsingfors flygplats idag, och en liten kille med fullt fokus på att ta hand om sin egen packning.

En annan tanke som slagit mig under helgen är hur enkelt det är att orka och ha tålamod när (i princip) det enda man behöver bry sig i är att vara förälder och ha kvalitetstid ihop. Att inte behöva fokusera på en massa måsten och att få all familjelogistik med allt från tvätt till matlagning att rulla. Det tackar vi TravelHousePorvoo för – arrangemanget vi hade förmånen att få vara med på har varit klockrent från början till slut.