Att prioritera kompisresor, och om årets återstående weekend

Jag har redan tidigare skrivit om att prioritera resor med vännerna. För många är det inte en självklarhet att prioritera varken semesterdagarna eller pengarna det kostar för att lägga på resor med andra än familjen. Jag hävdar med bestämdhet att det är så otroligt värt att göra det om man har möjligheten. Mina resor med mina vänner är så otroligt mycket värda, och jag kommer alltid hem med en hel massa ny energi (och en del sömnbrist, kan väl ärligt tilläggas). För precis ett år sedan idag så skrev jag ett inlägg som gör mig otroligt varm i hjärtat, som handlar om just det. Läs om att prioritera tjejresor här (kan givetvis appliceras på både killar och blandad kompisgrupp också). Samma dag – just den 14 september – kom jag hem från Palma där jag spenderat en långhelg med just mina vänner, det där stora gänget jag har privilegiet att vara en del av.

IMG_5193.JPG

Min nästa resa, och tillika min enda återstående innan bebis nedkomst, är med samma gäng. Nästa helg åker vi till Köpenhamn, och hälsar på en av tjejerna som bor där. Det ska bli superhärligt! Jag kommer visserligen ha en lite annan agenda än övriga, då de förutom det som även tilltalar mig den här gången – strosa i stan, shopping, caféhäng, goda utemiddagar – även är nyfikna på Köpenhamns nattliv. Såklart. För min del blir det troligtivs lite lugnare kvällar men umgänget vill jag inte missa så för mig känns det självklart att åka med trots att jag kommer att vara i vecka 32 och förmodligen lite trött. Jag längtar verkligen efter kvalitetshäng med mina fina vänner!

Mina tjejkompisar är med andra ord ett resesällskap jag gärna väljer som komplement till min favorit Familjen – och just Resesällskap är också rubriken på dagens ämne i resebloggutmaningen ”Svenskaresebloggarseptemberdrömmar”.

Vilka reser du helst med? Varierar du ditt resesällskap?