Reseinspo; Resa med barn – budorden

Dagens rubrik i bloggutmaningen har jag skrivit om många gånger – Resa med barn. Det är nästan vad den här bloggens tema allra mest handlar om, även om jag klämmer in en hel del annat också. Blandningen – den har jag också skrivit om; Att resa med barnen – eller inte.

Mitt mesta tipsinlägg i kategorin ”Resa med barn” är Reseinspo; 10 tips om att resa med barn där jag i princip sammanfattar mina tankar kring det ämnet. Läs och inspireras!

Rubrikerna kan jag dock upprepa, för den som vill ha en snabb sammanfattning;

 1. Välj resmål med dina intressen i fokus men barnens bästa i åtanke
 2. Förstå vad du kommer kunna få ut av resan – och inte
 3. Förbered dig för långflygningar och transporter
 4. Låt barnen underhålla sig själva när det går 
 5. Tänk budget på boendet och lägg inte kraven högre än du vill eller måste
 6. Lägg en lagom ambitionsnivå gällande lekland och nöjesparker
 7. Jo – det är värt att köpa med en del saker hemifrån
 8. Våga vidga även barnens matvyer
 9. Skapa möjlighet för en balans mellan familjetid och egentid
 10. Våga resa med barn – tryggheten finns där du är!
  Tryggheten är där DU är. Våga lita på det. Välj därför resmål som kanske kittlar och utmanar dig som förälder, men där du känner dig trygg. För är du trygg så är också dina barn det. Är de mindre så vet de inte skillnader på olika språk, hur smutsigt landet är, och Nej – barn behöver inte sova i samma säng varje natt för att vara trygga. De behöver dig. Du är deras trygghet, och därför kan ni röra er i världen och vara säkra på att ni föräldrar som bas utgör barnens grundtrygghet. Njut av tiden med familjen, den är det mest värdefulla du har.

jordanien

För fler inlägg rekommenderar jag taggen ”Resa med barn” – men att botanisera bland mina resekategorier är som ett helt uppslagsverk bara det. För den som är intresserad av mer än charter, vill säga.
Vill du läsa mer om just trygghet och säkerhet så rekommender jag detta inlägg; Att resa med barn – Om trygghet och säkerhet.