Miljö; Om miljövänlig el (med sponsrad video)

Vi har ju pratat en del miljö här i bloggen inte minst senaste veckan, och när jag var på föreläsning med min kompis Tove som tidigare också gästbloggat här (se länkar i slutet) så gav hon en del konkreta tips på hur man faktiskt kan göra för att bidra – vad man kan börja med enkelt och redan idag.

En konkret sak är att byta till grön el. Man kan exempelvis ringa till sitt elbolag och säga att man vill byta till grön el, vilket innebär att att välja energi från förnybara källor som sol, vind eller vatten.
E-on är ett bolag som gör mycket för att påskynda övergången till förnybar energi. Jag blir verkligen inspirerad! Utmaningarna är många, men möjligheterna är fler. Så här kan det se ut när el genereras från förnybara källor;

Här har du mer miljöläsning om du är intresserad:
Miljön, Rockström och Climate Leader-föreläsning (läs gärna kommentarerna där vi kommer in i en intressant diskussion om resande, vilket jag med hjälp av Tove ska prata mer om längre fram)
Gästinlägg 1; Om miljön och Run for your life
Gästinlägg 2; Om Run for your life och klimattoppmötet i Paris

Övriga tips om hur man kan bidra handlar förutom elen om placering av pensionspengar, att källsortera soporna (nolltolerans på plasten!), att resa smartare (inte minst den dagliga pendlingen), att äta mindre nötkött, att konsumera mer medvetet, att försöka sänka sin elförbrukning och att påverka sina politiker. Har du fler tips kanske?

miljövänlig elEn bild jag tog under föreläsningen jag var på med Tove i augusti.  

_________________________________
I samarbete med E-On.

Följ mig!

Mer läsning...
Klimatpolicyn 2020 – påverkan via jobb och något jag är sjukt stolt över