Sjöstadens STHLM tapas, och att vakna igen

Igår begav jag mig till Hammarby Sjöstad, eller rättare sagt Henriksdalshamnen i Sjöstaden, för att testa en för mig ny restaurang – Sthlm tapas. Som namnet antyder så handlar det om smårätter av olika slag, och man skriver själv ned på menyn vilka rätter man vill ha. Jag och min kompis delade på allt och även om vi båda nog egentligen föredrar de lite fräschare asiatiska smaker som många rätter på menyn har och som därmed med fördel kombineras, så slog suget igår över på lite mustigare mat som passar med något glas rött. Vi åt således lite blandade rätter som carpaccio, sötpotatispommes med tryffelmajonäs, pankopanerad kycklinglårfilé, vegetariska quesadillas med guacamole, västerbottenpaj med sikrom och lammracks. Det mesta smakade riktigt gott men inte med någon direkt extra finess, så återvänder jag till Sthlm tapas så är det för att det är ett riktigt trevligt ställe med lagom prisvärd mat som passar perfekt för en lagom pretentiös vardagsmiddag, snarare än för en extraordinär smakupplevelse.

img_7679.jpegsthlm tapas

Jag uppskattade så enormt mycket att komma ut och träffa en kompis en kväll på restaurang. Som jag behöver det regelbundet för mitt välmående, helst varje vecka om jag ska vara ärlig. Just nu känner jag lite som att jag gått från ett trött och inte minst tråkigt gravidläge via en bebisbubbla som nu mer eller mindre spruckit och att jag är redo att leva vanligt igen. Äntligen, liksom. Att träffa kompisar en kväll i veckan är ett måste för mig. Helst börjar jag med träning följt av middag med en massa snack. Det är den absolut bästa kombinationen! Igår blev det förstås ingen träning, för än så länge hänger Meja med mig, men snart så. Fast, träningen i all ära – det är umgänget som är allra viktigast. Igår hann vi prata ikapp en hel massa och det var en riktig energiinjektion. Meja som debuterade på ute-kvällsmiddag skötte sig okej. Det vill säga att hon inte sov som jag tänkt utan var vaken hela tiden men däremot var hon nöjd som vanligt. Jag skulle gärna lämna henne hemma med flaska en kväll då och då börjar jag känna, men jag har inga stora förhoppningar om det där med flaskmatning. Hon totalvägrar napp och spottar och fräser så jag undrar hur en flaska kommer tas emot även om det är mammas ädla droppar som serveras. Nästa vecka hoppas jag att vi kommer oss för att testa för första gången. Jag ska iväg på lite resenätverkande på torsdagen, och det vore väl en passande debut?

img_7681.jpeg

Jag och mina vänner brukar ofta ses någonstans i stan och prova lite olika restauranger, men ibland är det skönt att vara närmare hem och inte minst så länge Meja hänger med. Det finns många bra restauranger i Stockholms närområden, och jag tror absolut att jag kommer att välja Sthlm tapas igen. Enkelt, avslappnat, trevligt och för mig såväl som flera kompisar som bor i Sjöstaden nära hem. Jag tar bussen och är hemma på fem minuter – bättre kan det inte bli!

Vad gäller Hammarby sjöstad så är det ju riktigt fint också. Sthlm tapas ligger med bästa läget vid vattnet, och det är en lite extra dimension av feelgood, det också.

img_7683.jpeg

 

Följ mig!

Mer läsning...
Cork vinbar gamla stan stockholm
Cork vinbar i Gamla stan