Att optimera vardagen – och lite om Kambodja och resfeber

Anledningen att jag så noggrannt tänkt på hur barnens tider på fritids och förskola ska fördelas är för att nå en så bra balans som möjligt för alla. Lagom många timmar för dem för att få lära sig allt de vill och behöver, men också lagom många timmar för att få det så viktiga umgänget med kompisarna. Det har känts hårt att Max som går sista året på förskolan ska få så få timmar där när han älskar det och behöver det så mycket, och för Stella är det på fritids och inte i skolan som det sociala händer. Att Stella lämnas tidigt för skolstart och Max får börja så sent det bara går gör därför att eftermiddagstimmarna kan bli lite fler, och att deras behov kan mötas så bra som möjligt. Att jag lämnar Max 9.30 innebär också perfekt tajming för mig att direkt dra mig vidare mot mammaträningspassen som erbjuds på både SATS och Rosa skrot där jag har klippkort, och det är ju en positiv bonus. Just så lade jag upp det idag, med lämning och sedan buss direkt mot Sickla.

Träningspasset inledde en dag på språng, för direkt efter åkte jag mot stan för lunch och sedan ett besök på Norröna-butiken för att kolla efter nya skidbyxor. En Sälen-resa har till min stora lycka uppenbarat sig och då jag redan förra året insåg att mina skidbyxor gjort sitt så fick jag ett liten extra spark därbak för att ta tag i det hela. Jag lyckades, tror jag. Billigt var det inte men jag känner mig bestämt väldigt nöjd. Ni lär få se i en snöig inramning inom kort!

En annan person som snart ska ut och resa betydligt längre än mig är min poddkompis Annika. Så snart som imorgon, tisdag, drar hon med familjen till Asien. De inleder med några dagar i Kambodja för att uppleva Angkor Wats storhet. Så mäktigt! Jag hade den upplevelsen 2006/2007 och har skrivit om det i detta inlägg – Petra, Angkor Wat och känslan.

Jag ringde upp Annika ikväll och frågade henne lite om resfebern och annat inför resan. Givetvis spelade vi in det så nu finns ett litet bonusavsnitt av Att resa-podden att lyssna på. Kolla in på hemsidan – Att resa-podden; Att resa imorgon.

angkor wat