Att resa med barn – och Mejas första destination

Ni som hängt här länge vet en hel del om våra resor med barn. Det är inte och har aldrig varit ett självändamål, men alltid så självklart. Är man en person som älskar att resa och får barn så är det en självklarhet att i möjligaste mån fortsätta att upptäcka världen ihop med dem. Det häftigaste är att inse att det kan vara ännu roligare och ge ännu större upplevelser om än på ett lite annat sätt, och att det även om det till viss del kan vara både begränsande, jobbigare och mer utmanande är så otroligt kul. Man ser inte bara världen genom sina egna ögon utan även genom sina barns, och det vidgar perspektiv och gör ofta att man än mer ser det stora i det lilla.

Häromdagen uppdaterade jag reseinspirationssidan “Resa med barn” i menyn ovan, och där står det om vår resa med barn – både om när de kom och hur vi rest ihop med dem. Vi lär aldrig bli en familj som checkar ut helt från vardagen och reser konstant med dem från land till land år efter år, det tycker vi nog att vardagen är för härlig för – men jag är övertygad om att vi kommer att fortsätta se och uppleva världen ihop med dem. De som nu är tre till antalet.

Från hiking till lekplats – lite så som resa med barn kan vara. Här Wanaka, Nya Zeeland. Omslagsbild: Fiji.

Nu är också Mejas första resa bokad och klar. Det blir Dubai, och vi åker vid påsk så hon blir precis 4 månader. Det blir en lagom destination tänker vi, med rejäl värme utan att vara hett, bra och trygg sjukvård, lagom flygresa och mindre tidsomställning. Att vi redan varit där och gjort mycket sightseeing gör också att vi känner oss hyfsat hemma där och kan slappna av såväl som plocka russinen ur kakan. Perfekt med en 4-månaders, för hur resvan och entusiastisk jag än må vara så har jag respekt för riktigt små bebisar och att ge sig iväg både vad gäller hennes behov och våra. Det är lugna och sköna dagar vi behöver just nu, helt enkelt. Det sätt jag förberett på nu är att se till att boka in så hon hinner få båda sina grundvaccinationsdoser innan vi åker – det blir på håret, hon hinner få dem exakt innan vi åker. Nu behöver jag bara förse oss med diverse prylar jag tycker är bra att ha som solskyddsfiltar och annat. Och en resevagn förresten! Det finns att göra planeringsmässigt, tur att rutinen finns.

   

Följ mig!

Mer läsning...
hotell pigalle göteborg
Hotell Pigalle – ett drömmigt boutiquehotell i Göteborg (en recension)