Stockholm från Himlen och bröllopsdag

Stockholm är verkligen enormt fint sett från himlen. En platt stad som ger få möjligheter till fågelperspektiv, men några finns det. Ett ställe är Himlen, restaurangen högst upp i skrapan mitt på Söder. Lunchtid kan man sitta i loungen och äta god mat för runt 150:- för en lunch (boka bord!). Det känns betydligt lyxigare än så, inte minst när man hamnar där spontant en bröllopsdag efter ett kort på morgonen med instruktioner om att infinna sig utanför skrapan ”11.40 sharp”. Det var en riktigt fin överraskning från min man på vår gummibröllopsdag igår den 16e. 8 år!

  
  

Sedan promenerade jag hem genom den vackra stad jag just sett från ovan. De här dagarna alltså!

    
 

Jag tycker att det är sjukt viktigt att fira bröllopsdagarna – de är viktigare än vilken födelsedag som helst. År av upplevelser ihop betyder mer än år i ålder. 

3 små barn i kombination med en tisdagskväll är däremot inte optimalt för att få till något rejälare firande, men vi la barnen i tid och åt sedan efter de somnat. Sashimi i form av salmalax i ingefära och ryggbiff med sötpotatispommes och sparris ihop med ett riktigt vällagrat Amarone från 6 år innan vi gifte oss – det är ändå värdigt en gummibröllopskväll!