Mot västkusten!

Idag drar vi söderut, jag och Meja. Det är ju perfekt att passa på att förlänga en helg när jag ändå är ledig, och det är verkligen hög tid att ta en helg och åka och hälsa på mina fina barndomsvänner som numera är Göteborgsbor. Ikväll blir det stan med tjejmiddag och imorgon häng hos kompisen utanför Stenungsund. 

I vårt poddavsnitt om att resa med barn pratar vi lite om att man liksom lär sig att resa med barn, och växer in i en bekväm situation när man är på resande fot. Samtidigt behöver inte resa innebära att åka till andra sidan jordklotet direkt, och ett tillägg till det där med vanan och vad den innebär är att bekanta situationer ändå kan kännas ”lite extra” trots erfarenheten och kortare såväl som närmare resa. Idag kände jag mig helt klart lite stressad över packning och annat, men framför allt över att det kan kännas rätt klumpigt att ha en liggvagn med sig på ett tåg. Den tar stor plats uppfälld såväl som ihopvikt i sina två delar och det kan vara bökigt att överhuvudtaget få plats (och tro inte att omgivningen alltid har tålamod och överseende). Men iväg begav jag mig med bebis och packning, och en storebror som har förskoleledigt på fredagar och därmed fick lämnas över till pappan i stan. 

  
Jag kunde vid tåget snabbt konstatera att det var en bra tågvagn, en ny och fräsch men framför allt rymlig (till skillnad från den från Borlänge för en månad sedan som var ruggigt trång). Benutrymmet var till och med stort nog att rymma hela liggdelen – perfekt verkligen! 

  
Stressen förvandlades till avslappning och njutning. Jag älskar tåg när saker funkar (men vi är inte framme än så jag tar inte ut något i förskott).

Det blir nog en mysig resa, detta – denna lilla men ändå stora helg. Nu ska jag sätta på mig bärselen och ta med Meja och köpa kaffe! 

  
Hejdå för några dagar, vackra Stockholm!