Konsertupplevelsen jag vägrar missa – om Kents avskedsvideo

Det finns vissa konsertupplevelser som är mer once in a lifetime! än andra. Idag har Kent meddelat att de går i graven efter ungefär en livstid som band, och det känns ju aningen sorgligt. Så många konsertminnen jag har från Kent! Avskedsvideon som de släppt idag är bara så sjukt snygg, och de gör nu sitt sista album och sin sista turné och att jag ska se till att komma på en konsert under avslutningsturnén är en underdrift.

När jag ändå skriver om konserter kan jag ju nämna Håkan Hellströms episka Ullevispelning för 2,5 år sedan. Det kändes då som just en once in a lifetime och jag är så otroligt glad att jag var där och fick uppleva den på plats. Såhär skrev jag då; Magiskt, episkt, fantastiskt!
Nu gör han nya Ullevispelningar i sommar, utan att ha släppt något nytt material. Jag ska inte gå, det känns som att han lite svikit min känsla av en gång  i livet-känsla med att göra om det. Det kan ju inte bli lika bra. Och en sån spelning ska man bara göra en gång!

20140608-163119-59479167

Allt det jag skriver ovan om sommarens Håkan-konserter på Ullevi, i negativa ordalag alltså, har givetvis mestadels enbart med att göra att jag inte har någon biljett. Visserligen försökte vi inte få någon heller för vi har så mycket annat den helgen och Meja kommer vara för liten för att lämnas, men ändå. Fast det kan ju inte bli samma sak, eller hur? Och jag är inte bitter.

Kents konserter då? Jodå, jag håller utkik!

  1. Ja, herrejisses, kan inte förstå att de inte kommer släppa nytt efter denna platta. Jag minns det som igår när jag stod på Mega Skivakademin med debutskivan i handen och lyssnade på “Blåjeans” på repeat på lyssnarstationen som fanns där då. Det var en helt magisk känsla! Och första gången jag såg dem live på Lollipop ’95, den stunden bär jag med mig för alltid. Kommer absolut vara i publiken under sista konserten! Med en klump i halsen, dock.. Deras musik har verkligen delat mina stora stunder i livet, liksom Winnerbäck. Om även han flaggar för någon slags slutturné, vet jag inte vad jag gör! Men näe, han kör nog en Ulf Lundell och turnerar ett par decennier till. 😉

    1. Vad kul att du fortfarande kikar in här ibland. 🙂
      Ja men eller hur – så många minnen och så långt tillbaka i tiden!
      haha, ja Winnerbäck håller säkert i. Han kommer till peace&love i Borlänge i sommar. Just sayin’! 😉 Imorgon är vi redo, klockan 12!!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
blogglista
En 5-lista för en oktoberfredag