Reseinspo: Min stora lista om världen

För ett tag sedan såg jag en rolig lista hos Träningsglädje-Sara, och idag hängde Freedomtravel på så det är hög tid för mig också att publicera Min stora lista till världen.
Har du en blogg? Häng på du med! Om inte – kommentera gärna nedan!

Favoritutflyktsmålet på orten där du bor?

Jag bor visserligen i Nacka men min hemort känns ju som hela Stockholm. Och hur ska man då kunna välja? Jag älskar att promenera mig genom denna världens vackraste stad. Här kan ni läsa om en riktigt vacker promenad genom stad och Söders höjder för några veckor sedan.

Var vill du helst möta våren?

I en stad någonstans i Europa – jag älskar så många så jag kan nästan svara ”vilken som helst”. Det finns så många härliga städer att upptäcka och njuta av. Jag ser kanske inte min Bergen-trip som en vårweekendresa, men dagarna i London i mitten av maj blir däremot det. Här har jag skrivit om de 10 mest bokade weekenddestinationerna och mina reflektioner om dem, men hetaste tipset är att vara redo när nästa poddavsnitt släpps nästa vecka – då blir det maxat snack om weekendresor och städer!

istanbul (1 av 1)
Tyvärr vill jag inte till fantastiska Istanbul. Visst är det sorgligt, världsläget?

Tre weekendstäder du gillar – eller tror du skulle gilla?

Palma var en hit – läs mer här. 
Nice överraskade mig positivt och är en av favoriterna – läs mer här.
New York, förstås. Jag älskar New York! Första gången jag besökte denna fantastiska stad var 1999 och sedan dess har jag varit där många gånger men upplevde förstås mest när vi 2008 bodde där i 3 månader. Nu har jag fått längta tillbaka i flera år, men nästa vår ska jag möta våren där!

new york vår (1 av 1)

Ditt bästa sommarställe i Sverige?

Dalarna. De vackra kullarna och dalarna, fälten och insjöarna. Det är inte bara mitt bästa sommarställe i Sverige, utan mitt mesta paradis i världen.

Om du fick välja ett ställe i ditt grannland, var skulle du vilja åka då?

Lofoten. Det är en dröm som lever, även om jag om en dryg månad får en första försmak av Norges fjordar. Kolla in den här fantastiska filmen om Norge.

Finns det något resmål du blivit nyfiken på från att ha läst en bok, tidningsreportage, blogginlägg – eller sett film?

Jag inspireras enormt av allt ovan, men ett ställe jag inte riktigt tänkt på innan men verkligen drömmer om efter inte minst blogginlägg är Korsika. Här kan ni läsa mer om varför jag drömmer om Korsika.

Om du fick 20 000 kronor och en veckas ledig tid – var skulle du åka?

Jag skulle ta med mig de barn som inte har skolplikt och åka till Thailand och hänga med Annika. Fast förresten, svenska skolan i Thailand verkar fantastisk – läs ett inspirerande inlägg om en skoldag i Thailand hos henne här.

Var finns paradisstranden?

På Fiji.

  
Var skulle du helst åka med din bästa vän?

Jag har flera ”bästa vänner” och med några gör jag mer än gärna resor där vi upptäcker naturen (och då pratar jag till exempel om Island, och nästa gång Norge som är i samma sällskap men tyvärr halvt) och med några storstäder. I den kategorin hoppas jag att det blir New York med någon/några av mina bästa nästa gång!

…och var vill du åka med din partner?

Med honom åker jag gärna vart som helst. Skulle det bara vara vi två på en lite längre resa nu så skulle jag svara Sydafrika. Eller Peru.

Var skulle du helst vilja äventyra?

Jag fortsätter drömma om Svalbard, men vet ärligt talat inte om min nyss utlästa bok Expeditionen av Bea Uusma spädde på eller dämpade drömmen? Hm.

Av de ställen du varit på, i Sverige eller utomlands, var skulle du helst vilja åka tillbaka?

New York.

Vilka resor, nästgårds eller långt bort, har du inplanerade?

Dubai om ett par veckor (yippie!), Bergen i april, London och Cornwall i maj och så kommer det bli fler och de är planerade och kommer bli av om inget oförutsett inträffar men fortfarande lite oklara i detaljerna. Alper i sommar? San Sebastian eller Marbella i september? Filippinerna eller Bali i december?

Dina topp tre drömresor i Sverige som du ännu inte upplevt?

Midnattssol och vandring i norr (Kungsleden/Abisko).
Ishotellet i Jukkasjärvi.
Mountainbike i Åre.
Oj, det verkar som att det är norra Sverige jag känner att jag inte riktigt upplevt ordentligt än? Söder om Dalarna känns det som att jag sett väldigt mycket.

Dina topp tre drömresmål i världen som du ännu inte upplevt?

Jag måste ju svara i enlighet med min bucketlist topp 5 jag inte upplevt, eller hur? Då får det bli Machu Pichu/Peru, Sydafrika och Bali. Fast jag har en topp 10-lista i lite annan tappning också… Det är ju omöjligt att begränsa sig!