Bästa fredagsmaten (och nej, det är inte tacos)

Jaja, jag vet. De flesta av er käkar tacos varje fredag och det är ju fint det med, men vi har mer eller mindre medvetet försökt sprida ut det där så våra tacodagar varierar och fredagsmys är möjligtvis ett begrepp men inget som har bestämda godsaker i sig. Så, med ett mer eller mindre blankt papper så finns ju vissa möjligheter men ett som är säkert är att vi när vi är själva hemma på fredagskvällen är ganska trötta och ofta varken hinner eller orkar stå och laga mat särskilt länge. Samtidigt vill vi ofta ha något gott, som känns som lite extra, utan att bli ofräscht.

Det här är svaret; Dumplings från Beijing 8.

  
På vår Ica Maxi, dvs den i Nacka, så säljs förpackningar om 10 dumplings i kyldisk och priset är 75 kronor för 2 paket. Det blir vi mätta på, men köper ofta 3 för att kunna variera sorter och ibland går det åt, ibland inte. Dessa dumplings är goda så det finns knappt någon anledning att göra själv, även om vi gjort det också (<– recept). Vi stoppar i dem i bambukorgar (som också säljs på samma ställe om man inte har sedan tidigare) och ångkokar i 4 minuter. Klart! Ibland steker vi på dem lite efteråt, för det kan vara gott med lite mer knaprig och mindre degig yta. Dippsåser finns också att köpa och jag rekommenderar plommon-ingefära, men allra godast är hemgjord (se ”dippsås” i länken ovan), om man orkar det.

Hur som. Bästa fredagsmaten – gott, snabbt, (väldigt) billigt, fräscht!

Barnen? De är inte övertygade men vi gör oftast färsk pasta åt dem så känns det hyfsat lika, och försöker testa med olika sorter så de kanske också får smak för dumplings någon gång. Oftast tycker de att de är för starka, och det förstår jag för de har gott om smak. Något vi vuxna uppskattar.