Andys lekland Bromma – bäst i klassen?

Jag föredrar museum eller utomhushäng på mina och Max fredagar, men ibland blir det precis tvärtom och sådant som jag egentligen inte alls är särskilt förtjust i. Hej live från Andys lekland i Bromma!

Imorse kände jag helt enkelt att det var för kallt för att utan sällskap hänga utomhus en massa timmar, möjligen var jag lite bränd sedan de där kalla timmarna i Stora Blecktornsparken förra veckan, och museum kändes av olika anledningar inte aktuellt. Så, då fick Max välja och då finns det nästan bara en sak; lekland. Han är så stor så han röjer runt själv och jag gillar ändå att han får göra av med en massa energi och med Meja kan jag ju gosa var vi än är så okej. Helt fel är det förstås inte.

Andys lekland i Bromma öppnades under pompa och ståt för bara några månader sedan, och det var säkert fler än jag som läste rapporter från öppningsfesten hos diverse storbloggare och andra. Alla eniga om att detta lekland bestämt är bäst i klassen!

Det är enormt stort kan jag hålla med om, och lekrum med olika inriktning som “pizzerian”, “teatern”, “bilverkstaden” mm är förstås roligt liksom skaparhörna och experiment. Sånt uppskattas! För vår Max del är det dock klättring och rutschkanor som smäller högst och “Storstaden” som det området heter här i Bromma är absolut bra. Fritt fall och coolare rutschkanor smäller högt och i skrivande stund har han hittat en kompis så jag har inte sett till honom på bra länge. Det är ett riktigt gott betyg!

Jag gillar att jag kan sitta med annat – en 5-åring är för stor för att springa omkring och klättra med känner jag personligen, och ändå ha bra uppsikt. Fast nog kunde bord och stolar åt de vuxna vara snäppet trevligare än de som är här, med pinnstolar och träbord (utom bild, och själv sitter jag på en skohylla)?

Småbarnsavdelningen är den som idag är betydligt mer välbefolkad än de större barnens “Storstaden”, vilket förstås beror på att detta är ett riktigt bra ställe att gå till en vardag när besökarantalet är lägre, och barn i kryp/gå-åldern roas fantastiskt bra och säkert på ett sånt här ställe. Det kostar 49:- för barn under 2 år om man inte är medlem för då är det gratis. De äldre barnen betalar 149:-.

Det kanske inte är optimalt att sitta och bebisgosa eller dricka kaffe (eller blogga om bebisen somnat) vid Storstaden, men däremot är restaurangen ganska trevlig. Det är som en foodcourt och i utbudet hittade vi de klassiska leklandsrätterna och dessutom sallad i självplock. Det sista är bra på ett sätt men jag är lite skeptisk till mat som ligger framme sådär…

  

Så jo, Andys i Bromma är säkert bäst i klassen på flera sätt, men jag har svårt att tro att vi kommer att ta omvägen det ändå är för oss för att komma hit igen. Och så föredrar jag museum och utehäng, om jag nu ska vara sån.

Följ mig!

Mer läsning...
höst gröna lund
Höst på Grönan