Semesterplaneringen – en lördag från handboll till MoS

Alltid samma sak inför semester – kolla garderober och förbereda sig! Med barn som växer minst en storlek på ett halvår behöver man verkligen uppdatera sig, för att de inte ska stå där med för korta klänningar och pikés. För att inte tala om fötterna – det är verkligen en utmaning att se till att rätt skor i rätt storlek finns! Lite kläder kom hem från en HM-beställning häromdagen, men ytterligare lite genomsyn och kompletteringar behövs.

Meja behöver solskyddsfilt och solskyddskläder inklusive keps. Kläder finns (nog) i lådorna med arvegods och lite smått har köpts, badbyxor likaså, och resevagnen står redo. Det rykande färska passet är klart och bärselen är invigd och accepterad.

Stella behöver ett par mer ordentliga sandaler (för nu är väl tiden med Crocs förbi, eller?) och kanske även flip-flops. Eventuellt behöver det uppdateras på solglasögonsfronten. En tunn sommarkofta eller liknande behövs men till påskägget har jag förberett med en baddräkt och hennes livs första bikini (det höll till 8-årsdagen nästan – jag är nöjd!).

Max byter från 110/116 till 122, och behöver fler pikés, någon t-shirt och skjorta (gärna kortärmad), eventuell sneakers och ett par sandaler och/eller crocs.

Ska de kanske ha någon ny pysselbok också? Det brukar vara standard för oss på semestern, men jag vet inte riktigt om de riktigt är i en sådan fas för tillfället.

  
Själv köpte jag ett par kjolar på min favoritbutik Other Stories häromdagen men oroar mig lite för kläderna ändå. Förutom att jag har dåligt med sommarkläder generellt så ammar jag och det försvårar ytterligare. Inte minst i ett land som Dubai – kommer jag vara förvisad till en låst toalett för att ge Meja mat, tro? Förmodligen.
Lite mer kläder behövs, så jag spanar vidare. Sedan ska förstås förrådet med solkrämer gås igenom – det är säkerligen dyrare i Dubai än hemma, och vem vill lägga tid på att leta sådant på semestern?

Idag åker vi med andra ord vidare från handbollsturnering till Mall of Scandinavia. Det blir faktiskt debut där – intressant! Hoppas på samarbetsvilliga barn… Vi får väl se.