Fågelkvitter och saker att göra med familjen i påsk

Det är visserligen kallare nu än det var under förra veckans ljuvliga dagar, men nog är det vår allt. Imorse var det till och med så att Max stannade upp på sparkcykeln på väg till skolan och verkligen reflekterade; “Oj vad fåglarna kvittrar! Det låter så högt! Man kan tro att fåglarna är på förskolan och sjunger sånger”. Ni förstår ju. Vårkänslorna och gulligheten.

Påsk ligger tidigt i år, och redan på torsdag är helgens första dag. Här hemma tillverkas påskkort för fulla muggar, undertecknad vägrar låta barnen gå som påskkärringar om de inte har lagt ner lite engagemang i en teckning att ge grannarna aka godisförsörjarna. Apropå våren så kör vi dock en sista  vinterhelg istället och siktar mot skidåkning i Romme. Det verkar visserligen bli lite väl varmt (och regnigt), så vi får väl se…

Förra året skrev jag en minisemesters-guide för den som kanske vill komma iväg på något med familjen under påsk, så klicka gärna in på länken om du vill ha inspiration. Det är allt från kortare resor till längre, som Legoland, Kolmården, kryssning, äventyrsbad och annat.

För den som bor eller ska vara i Stockholms-trakten så har Towe idag skrivit om sådant man kan göra i Stockholm med omnejd under påsk, det inlägget hittar du här.

Nu dags att utfodra tre barn, denna vecka är inte bara lov och halabalo utan inleds med tre dagar ensam med barnen för mig.

Följ mig!

Mer läsning...
nacka nyckelviken
En corona-hemester i Nacka