Att inreda med semesterfoton – Om canvastavlor

Visst är det härligt när en resa kan leva vidare inte bara i minnet utan även i bilder? Jag älskar att fotografera under resor och tycker verkligen om att gå igenom gamla album och njuta av bilder från olika ställen. Korten som sticker ut och verkligen fångar en känsla förtjänar ännu bättre öde, och får gärna pryda någon av väggarna hemma.

Ni kanske minns att Stella fått ett nytt rum, nu när lillasyster kommit? På en av väggarna i sitt rum som behöver prydas med någon eller några tavlor har hon givetvis önskat något med hästmotiv, då hon är i det närmaste besatt av dessa djur. Jag har länge letat efter lämpliga motiv till canvastavlor men inte riktigt landat i något förrän jag gick igenom mina bilder och hittade en riktigt härlig bild på ett gäng springande islandshästar. Den är tillräckligt resedrömmig för min smak och tillräckligt hästig för hennes och då kändes det verkligen perfekt att sikta på en egen bild att göra en tavla av. Det är verkligen kul att ha något som är både personligt och unikt på väggen! Vidare så passar det superbra att trycka upp bilden som canvastavla, vilket ger en mjuk och ombonad känsla samtidigt som det ofta blir en ganska maffig känsla. Jag ville ha en stor canvastavla och med hjälp av canvasonline som kontaktade mig så landade det på en i storlek 60*80.

canvastavla

Det som är extra bra med canvasonline.se är att de är en tjänst som jämför canvastryck på nätet – det kan vara en riktig djungel. De listar seriösa tryckerier och har en tjänst där man kan välja det mått man vill ha på en canvastavla och får då en lista på tryckerier som erbjuder den storleken och specificerar till vilket pris. Supersmidigt!

 barnrum

Man kan även lägga olika effekter på en tavla direkt på sajten, men själv fick jag hjälp av ett proffs. Helena som skriver rese- och fotobloggen ohdarling.org hjälpte till och lade sin hand på bilden så att den gick från snygg till snyggast. Jag är nöjd och framför allt så är Stella supernöjd – och visst blev det fint på hennes rum med de charmiga islandshästarna jag fångade på den där roadtrippen på Island för snart ett år sedan? Jag minns det som igår, då vi själva gjorde Golden Circle och såg de vackra hästarna i häftig inramning från bilen, ropade “Stanna bilen!” (det var förmodligen den mest fotosugne, dvs jag, som gjorde just det) och lockade på hästarna som sprang mot oss.

canvastavlor (1 av 1)-4
canvastavlor (1 av 1)

canvastavlor (1 av 1)-2canvastavlor (1 av 1)-3

Följ mig!

Mer läsning...
Paleochora - mysig by på Kreta
Paleochora – en pärla till mysig by på Kreta