Min garderob i Dubai – vilken klädsel gäller där egentligen?

Den här gången vägrar jag. Vägrar känna att jag har med mig för lite eller fel saker. Att vi oftast gör längre resor brukar betyda att vara riktigt restriktiv med packningen och förra gången i Dubai till exempel så hade jag en enda klänning med mig som fick funka alla utemiddagar; vit spets och ovan under julaftonsmiddagen. Den här gången åker vi en enda vecka och det blir en annan typ av semester för oss – jag tänker mig lite mer fancy och mindre icke-bekväm än vanligtvis. Snygga ställen, restauranger och hotellbarer är just vad jag vill ha!

Jag är mer en höstgarderobsperson, vilket nog både beror på att jag gillar den årstiden, att Sverige sällan är tillräckligt varmt för lätta klänningar och min kroppsform. Men nu har jag gått igenom garderoben, kompletterat lite och känner mig redo att packa. En vecka till avfärd, och så här förberedd har jag nog aldrig varit tidigare.

Tema: Låt oss gå ut och käka något nice ikväll!

Då ser det ut såhär, tänker jag. Lite längre klänning till vänster (alltså jag älskar den längden!), och i övrigt kjolar och toppar. Jag måste ju kunna ge bebisen mat också, det är den största begränsningen faktiskt och anledningen att de flesta klänningar jag äger får stanna hemma. I år gillar jag kjolar med högre midja och mitt-på-smalbenet-längd och investerade i två nya sådana. De kombineras bäst med tightare topp (gärna ljusare); sånt finns i gömmorna men det orkade jag inte prova.


Klackarna är nya. De var i provrummet när jag var på & Other stories och köpte kjolarna, och sedan kunde jag inte lämna kvar dem där. 

Tema: Idag tar vi en härlig beach club!

Dessa klänningar är dags-klänningar som kan övergå i tidig kväll eller så. Smidiga att slänga på men känns ändå hyfsat dressade.

Tema: Yippie, jag kom i dom!

Givetvis måste även några enkla sommarkläder med. Någon klänning, linnen och byxor. Det får bli slappa tunna byxor och ett par chinos – funkar både i eventuell kyligare öken (?) och på mer restriktiva ställen. Denna typ av kläder har jag förstås mer av, och konstaterar bara att jag kan ha dem fortfarande (eller igen) och det är förstås glädjande.

Viktig fråga: Men, får man visa knän och axlar?

Det där varierar i Dubai. Det är ett ställe som visserligen har en strikt kultur men som också är otroligt modernt och en blandning av många olika nationaliteter. I vissa köpcentrum (kanske alla) står det uttryckligen att man ska vara klädd, men man ser kvinnor som är riktigt lättklädda där också. Inte jag, för på sådana ställen anpassar jag mig. I Dubai Marina skulle jag säga att det (i alla fall när vi var där för två år sedan) ser ut som på vilken semesterort som helst klädmässigt, och där gjorde jag som de flesta andra helt enkelt. På hotellen råder också internationell kutym. Med andra ord blir garderoben ovan en bra bas, och så kompletterar jag med en kort kavaj, någon sjal och jeansjacka, så jag kan anpassa mig där det behövs.

Om du har andra erfarenheter eller tips från Dubai så kommentera gärna!

Uppriktigt förvånad fråga: Hur orkar du testa allt det där?

Nej, det orkar jag inte egentligen. Det är så långt ifrån min vanliga semesterplanering som det går att komma (men jag har haft riktig sommar- och amningsångest!). Så nu har jag hoppat i yogakläderna istället och gör mig redo för 75 minuter välmående hos en yogapraktiserande grannfru såhär på söndagskvällen. Nice!