Att resa när världen skrämmer (Att resa-podden)

Och så var vi där igen.

Det var bara några månader sedan vi fick uppleva ondska och skräck i Paris, och idag var det Bryssels tur. Från kärlekens och musikens högborg till Europas politiska hjärta. Ett direkt övergrepp på Europas öppenhet, frihet och demokrati. Det är fruktansvärt.

Jag och Annika pratades vid direkt efter morgonens nyheter och kände starkt att det avsnitt av Att resa-podden som skulle släppas imorgon, färdiginspelat och klippt, inte kändes aktuellt att publicera. Weekendresor i Europa – hur kan man prata om det när vi just haft (ännu) ett terrordåd i en Europeisk storstad?

Så vi gjorde inte det, men samtidigt – Ska vi låta ondskan och terroristerna vinna? Ska vi vara rädda hemma, i vårt hemland, och under resor? Ska vi sluta resa? Hur går det egentligen ihop?

Vårt resonemang hör ni i ett extraavsnitt av Att resa-podden; Att resa när världen skrämmer. Du hittar det på vår hemsida och i iTunes (som dock buggar, senaste avsnitt hittas bara om du prenumererar så se till att göra det).

Avsnittet om weekendresor kommer – men vi publicerar det i början av nästa vecka istället. 

Hur resonerar du?
resa terrordåd