Vårpeppen och res- och barnfebern

Vi funderade från och till igår om det var rätt att åka från Dalarna och familjesammanhang hem till Nacka och häng ”bara” vår lilla familj sådär på påskafton och allt, för lite märkligt kändes det med påskaftonsmiddag i form av en vanlig matkasserätt bara vi…. Men det var skönt, och framför allt skönt att vakna hemma idag och ha hela dagen på oss att fixa utan stress.

Det blev så lite stress med packning så vi kunde lägga prioriteringarna hemmavid istället. Framför allt var Henke en klippa som var iväg och bytte däck, sopade och krattade och helt plötsligt fick flow att gå igång med sekatören. Vi har en syrenhäck som är otroligt mastig och säkert 4 meter hög under sommaren, och som vi behövt klippa ner. Problemet är bara att vi inte kan sånt, och att ta hem någon känns ändå onödigt på något vis. Lite googling senare, i kombination med våghalsighet (eller ren desperation), så var han igång… och det blev säkert bra. Ordentligt ovant med så mycket mer insyn, men när det blir grönt blir det ju annat.

Stella gled omkring mest hela dagen och lekte med kompisarna i området, men Max däremot spenderade dagen på soffan. Han är fortfarande lite febrig, stackaren, men enligt läkare är det inget annat än virus så inte mycket att göra. Med andra ord är vanlig barnfeber den som är mer påtaglig än resfebern även om vi har en del sådan också.

Jag fick verkligen mersmak, för även om det är en del jobb med hus så är det bara så härligt. Våren kommer med hopp, liksom, och hela röjandet och fixandet inför sommarhalvåret är riktigt kul!