En kväll på Söder – Bonne Mecanique och TravelMassive

”Ett ställe där man kan meka med sin cykel och samtidigt ta en fika” låter kanske mer som en kompis garage än ett café på hipp Södermalmsadress, men det sistnämnda är det jag syftar på. Bonne Mecanique är en på sätt och vis otippad blandning men på samma gång kanske just vad man ser framför sig när man tänker hipster-söder. Jag, jag älskar det. Cyklar högt och lågt, reservdelar, kläder, tillbehör och så förstås kaffe och gofika.

Bonne Mecanique

Bonne Mecanique

Ikväll besökte jag stället inte just för fikat och stämningen, utan för att TravelMassive hölls i lokalerna. TravelMassive är resenätverket som sammanfogar resefolk av olika typ – från bloggare till företagare.

Bonne Mecanique

Vi fick höra om Tomas som cykelluffat genom Europa ett ”lätt och lyxigt” sätt – med bara något ynka kilo i packningen och cykeln nedpackad i vanlig kartong så som en cykel först levereras. Jo, det är ju också ett sätt, men kanske lite extremt för gemene man? Jag tror dock att cykling på semestern är en trend som kommer starkt ihop med alla andra sätt att göra sin semester aktiv, och vi ser bara början på det. Kvällens expert tipsade om Provence eller Mallorca för nybörjaren, och själv har jag hört mycket om att det längre ner i Europa finns otroligt många cykelvägar och att man kan åka genom hela länder utan att ens behöva ge sig ut på någon större väg.

Bonne Mécanique är inte bara ett vanligt skönt ställe där skönt folk samlas för sitt intresse, utan de gör gott också. För varje Velosophy-cykel som säljs skänks samtidigt en cykel till skolflickor i Ghana. Bättre möjlighet till närvaro i skolan ger bättre resultat och med det bättre medelinkomst – och med det gör det hela skillnaden för dem. Så snyggt!

Bonne Mecanique

Och titta förresten vem som är tillbaka – Annika! Tjoho! Vi ska podda i helgen och det blir första gången på länge i samma land. Vi har flera uppslag på vad vi kan prata om men har svårt att bestämma oss. Har du någon åsikt?

Bonne Mecanique

Sen hann jag med att snabbt men himla härligt träffa en kompis och surra ikapp lite – det gäller att vara effektiv när man för en gångs skull lyckas komma ifrån hemmet och bebisen – men sen var det rakvägen hem till bebisen som gällde. Meja vägrar – och då menar jag vägrar – flaska, så den ”slot” jag har tillgänglig att göra saker själv är enormt begränsad. Håhåjaja… för ljuvliga hemmadagar i all ära så känner jag mig ändå så himla lycklig och levande när jag kommer iväg från hemmet och ut på stan en sväng också!