Reseinspo: Om ett helt fantastiskt resecafé (i Bergen)

När jag vandrade omkring min sista eftermiddag i Bergen fick jag syn på en text på en vägg; “Reiseutstyr, Kaffebar” och mitt intresse väcktes snabbt. Café och resesaker – hur härligt lät det inte?

resecafe (7 av 7)

Och Wow! Det här var det häftigaste jag sett i intresse- blir café– väg. Jag skrev ju för ett tag sedan om ett charmigt café på Söder i Stockholm (Bonne Mecanique) där en cykelaffär och -verkstad kombinerats med ett café och med det blivit ett ställe där man samlas gemensamt kring sitt intresse och det här var som det men ännu mer. Och helt i min smak, förstås. Ett resecafé – vilken dröm!

resecafe (5 av 7)

Vi pratar väskor och kläder, jordglober och kartor, vandringsskor och tofflor, guideböcker och inspiration från golv till tak, vägg efter vägg – i ett litet, enormt mysigt café. Allt före, under och efter din resa, säger man och jag kan inte tänka mig något ställe där det pratas resor mer entusiastiskt än detta. Hade jag inte haft ett vanligt jobb jag älskade (vilket jag alltså har) så är det här vad jag skulle göra. Leva resor, sälja reserelaterade saker och prata resor hela dagarna. När jag inte hjälper kunder eller hänger med sköna människor skulle jag sjunka ner i en skön fåtölj och skriva om resor i min blogg, eller sitta med micken i handen och podda. Ni fattar!

resecafe (1 av 1)  resecafe (4 av 7)

Chill out travel store i Bergen (som numera också finns i Oslo berättade man för mig) – lägg det på minnet och lova mig att ni besöker det om ni kommer till Bergen! Sugen på att kopiera konceptet? Gör’t – får ni det att bli hälften såhär mysigt och inspirerande så blir jag stammis kan jag lova!

Följ mig!

Mer läsning...
slowcation i Örebro - tips
Tips till Slowcation i Örebro