Om ett riktigt bra hotell i Bergen; Recension Clarion Collection Hotel Havnekontoret

Jag gjorde min research noga innan jag åkte till Norge – jag ville bo på ett riktigt härligt och bra hotell i Bergen med absolut bäst läge. Clarion Collection Hotel Havnekontoret låg i vid tiden för resan tvåa på TripAdvisor (av 41, och med över 900 recensioner) och den typen av recension brukar aldrig ljuga – så jag kontaktade dem och de ville gärna ha mig som gäst.

Jag kunde verkligen inte vara mer nöjd – för även utan någon form av samarbete skulle jag rekommendera hotellet till precis vem som helst, och den som hänger i den här bloggen ofta vet att jag sällan skriver om hotell just för att det är svårt att veta om verkligen alla skulle bli nöjda. Men här är jag säker på det! Varför? Jo, bland annat för dessa 5 anledningar;

1. Läget

Bryggen i Bergen är stället där du vill landa efter din heldag i Bergens vackra omgivningar, och summera dagen över ett glas på uteserveringen. Det är stället du vill passera ofta, för det är där du påminns om att du inte bara är i en vacker stad, utan i en Unesco-klassad världsarvsstad. CC Havnekontoret ligger just på Bryggen, som en stor ståtlig byggnad i slutet av den. Utmärkt! Gångavstånd överallt och flygbuss just utanför porten.

bra hotell i Bergen - Havnekontoret (1 av 1)-14

2. Rummet och utsikten från det

Rummet är snyggt och ombonat. Jag älskar när fräsch känsla blandas med en murrig och mysig, och just så är det här. De stora sammetsgardinerna dras för fönstren på natten, och sängen är inbjudande och har en massa stora och extra fluffiga kuddar. Bliss!

bra hotell i Bergen - Havnekontoret (1 av 1)

Utsikten är ju också helt ljuvlig, liksom djupa fönster med böcker i – och jag hänvisar åter till 1-an.

bra hotell i Bergen - Havnekontoret (1 av 1)-2

bra hotell i Bergen - Havnekontoret (1 av 1)-16

3. Gemensamhetsytorna och snygghetsfaktorn

Hotellet är en maffig stenbyggnad från 1920-talet, så det finns ett gammalt charmigt arv man behållt och blandat upp med nytt. Det är snyggt och den som kan sin sak skulle prata barock och klassicism. Jag kan inte sånt utan konstaterar bara att det är himla snyggt och charmigt!

bra hotell i Bergen - Havnekontoret (1 av 1)-6 bra hotell i Bergen - Havnekontoret (1 av 1)-4 bra hotell i Bergen - Havnekontoret (1 av 1)-3

4. Frukosten, eftermiddagsmålet OCH middagen (!)

Jag är ingen bra frukostätare, och den som är riktigt hotellfrukostnördig kanske tycker att den är i enklaste laget trots allt från frukostklassiker till fräscha croissanter, men det som gör den stora plusfaktorn här är att man på eftermiddagen serverar mellanmål med våfflor och pannkakor och dessutom en enklare middag varje kväll – inkluderat i priset! Jag åt med glädje middagen alla båda kvällar; lasagne, köttbiffar och creolsk gryta förutom den dagliga soppan (och bröd, och ostar och sallad). Norge är ett dyrt land så för mig passade detta perfekt den här gången!

bra hotell i Bergen - Havnekontoret (1 av 1)-9

4. Relaxavdelningen och möjlighet till träning

På hotellet fanns ett rum som var perfekt för lite återhämtning. Massagestol, fåtöljer i skön inramning och torr- samt ångbastu. Vägg i vägg, eller rättare sagt bakom gardiner låg en liten gymhörna med några konditionsmaskiner och lite fria vikter – inget stort men tillräckligt för att köra ett pass. Motionera mera gör man ju annars som bekant helst utomhus i Bergen!

bra hotell i Bergen - Havnekontoret (1 av 1)-10 

5. Trivselfaktorn

Personalen var genomgående enormt trevliga och tillmötesgående, från receptionen till i restaurangen. Det märks att man gör det lilla extra – som den personliga välkomsthälsningen i rummet vid incheckning såväl som små lappar från städpersonalen. Älsk på grym service på hotell!

bra hotell i Bergen - Havnekontoret (1 av 1)-7

CC hotel Havnekontoret hade verkligen alla rätt, och när (ja när, inte om) jag kommer tillbaka till Bergen vet jag vart jag kommer vilja bo.

bra hotell i Bergen - Havnekontoret (1 av 1)-13

____________________________________________________________________
Jag hade samarbete med CC Havnekontoret, men alla åsikter är 100% mina egna (liksom alla bilder).

Följ mig!

Mer läsning...
The Winery Hotel – ett snyggt hotell i Stockholm med vinproduktion och industriell edge