Att nästan ha slutat träna

Såhär lite har jag inte tränat på år känns det som, om ens någonsin. Jag försöker att inte komma under två gånger i veckan, men det har hänt men det har däremot inte det omvända. Två pass är regel, ett undantag och tre obefintligt. Rejäl skillnad mot ”vanliga” minimumet på tre och önskan om – och ambitionen till – fyra.

Ska jag vara ärlig så är det ganska skönt. Jag skulle ju visserligen verkligen hinna mer nu när jag är hemma men jag verkar helt enkelt inte prioritera det. Det är liksom inte något direkt aktivt val men samtidigt så otroligt skönt. Det var länge sedan jag levde såhär prestationskravlöst (finns ens det ordet?) men samtidigt känner jag mig ändå i balans. Jag går och rör mig utan tvekan enligt rekommendationer för ett hälsosamt, aktivt liv om inte snarare över, och känner mig tillräckligt stark för det mesta. Men framför allt; jag lyckas oftast återhämta mig från dåliga sömnnätter, jag hinner nästan alltid lämna och hämta utan stress inför och med barnen, och allt hemma flyter. Är inte det fantastiskt, egentligen? Kanske lägger jag prioriteringarna där de gör mest nytta, just nu? 

Just den här föräldraledigheten känns mycket som här och nu för mig. Gilla läget, njuta läget, skapa läget. Det är fint så. 

Idag har jag dock haft en riktig må-extra-bra-dag – för det är ju ändå så jag känner inför träning. Ett par kilometers promenad innan mammaträningen på SATS drog igång, och sedan en timmes promenad från Sickla och hem via Ektorp och finlunch i solen. Nu har jag klippt gräset för första gången för året och ska snart gå till skolan och hämta barn och så hem igen. Det är verkligen en active wear-dag med all rätt – och idag är de till och med rejält svettiga. 

Vilken fin dag. Och vad ljuvligt det är med riktigt bra träning! Det får det bli en gång till den här veckan, minst. Men inte imorgon. Då prioriterar jag annat. Och det gör jag ju rätt i. 

  1. Så klokt Lisa. Och det är precis det valet jag gjort avseende bloggande. När jag nyligen publicerade ett inlägg (NYC restaurangtips) så började jag med det för att jag ville, men ju längre tiden led så kändes det inte bra. Att fixa med bilder, skriva text, ändra när det strulade tog det nästan tre timmar. Då jag inte hann träna, inte kunde göra maken sällskap i soffan framför en spännande serie och kom i säng så sent att jag inte orkade morgonträningen nästa dag. Grejen är ju att när man väljer att göra mindre av något så väljer man att göra mer av något annat (det behöver inte vara något presterande, det kan vara fler luncher med vänner, mer slappa, mer läsa, fler samtal med sin respektive). Låter man det vara så, säg 2 månader så händer lätt att man får mersmak för det andra. Det kommer väl och går det här. Jag insåg att jag inte ens skulle hinna träna en dag i veckan om jag skulle kunna hålla takten jag förväntade av mig själv för att ha den blogg JAG VILL ha. Och jag behöver det för att orka allt annat med kidsen, orka vara en bra mamma, fru och vän.
    Men viiisst, några få er inlägg kommer. Men nu ”utom tävlan” liksom ?
    Allt gott och njut den här Fantastiska tiden på året som väntar.
    Kram, R

    1. Ja det ska ju kännas kul och som vettig arbetsinsats! Hobby får aldrig bli ett måste. Jag föredrar fortfarande skrivandet framför serier så just den biten är ingen svår prioritering och skrivandet är inte bara en hobby utan för mig också min terapi, haha, men det gäller att hålla sig på rätt sida av linan liksom. Svårt i kombination med ambitionerna. 🙂
      Kram!

  2. Klok som en bok!
    Denna ledighet känns redan nu som en njutning. Ingen stress, även om jag medger att vissa to-do listor finns:)

    Träningen just nu – 45 min promenad vardagar. O mammamage. Sedan får vi se hur många strong mama som hinns med framöver när jag är redo!

    All fokus på C och de två andra just nu!

    1. Tack!
      Ja men eller hur ska man njuta. Snart är det inte alls lika lugnt igen och då är det annat – men alltså, SÅ ljuvligt att vara i nuet och njuta!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *