Att väldigt snart resa till Cornwall, England

Det är en bit över ett år sedan jag skrev inlägget “Att tipsa om en resa man inte gjort (Cornwall, England)“. Vännen jag pratar om i inlägget följde rådet jag gav och hon har varit helt lyrisk över deras resa dit. Så med andra ord har jag inspirerats vidare av henne, även om min inspiration från början allra mest kommit från Annika – här kan ni läsa om om fem platser att besöka på vägen mellan London och Cornwall och här finns hela hennes Resfredag-arkiv om Cornwall.

Och nu är det äntligen dags! Om några dagar är det dags för vår resa till Cornwall! På fredag drar vi – jag, Henke och Meja.


Vi landar i London fredag eftermiddag och ska vara tillbaka där under måndagen. Det blir med andra ord fullt ös för att hinna smaka på Cornwall – men ungefär såhär ser jag framför mig ett upplägg för semestern;

Fredag – London och Stonehenge

Vi landar, hämtar ut en hyrbil och kör de ca 1,5 timmarna (mer om trafiken är intensiv) mot Stonehenge. Jag har förstått att det kan vara en bra idé att komma vid öppning eller närmare stängning för att undvika turistmassorna så den tajmingen bör vara bra.

Sen kväll åker vi sedan vidare mot Cornwall och tar in på något boende på vägen mot Cornwalls höjdpunkter. Det är två timmar från Stonehenge till Torquay på södra sidan, så något mellan Stonehenge och där, kanske? Jag skulle gärna bo på ett slottsliknande ställe på landsbygden – läge att söka känns det som.

Lördag – Södra Cornwall och vidare till Lands End

Vi gör södra sidan av Cornwall under förmiddagen. Kanske kan vi gå ut till ön St Michael’s Mount utanför Penzance? Det finns en stenlagda pilgrimsväg man går om det är lågvatten, men vid högvatten är det båt som gäller. På klippan finns ett mäktigt 1100-talslott.

Sedan åker vi mot den sydvästra udden, med Lands end som är det kanske mesta turistmåstet. Ryktet säger visserligen lite väl turistigt, men den dramatiska och orörda naturen är inget jag tänker missa när jag är i trakten – vi pratar nästan bucket list. Vandringen mellan Land’s end och Sennen Cove lär möta mitt sug efter kustremsans dramatiska vyer och förmodligen också utan de flesta turisterna. Bäst vyer ges en avstickare upp till “old coastguards lookout” och möjligheten till ett stopp på en charmig engelsk pub – Old success inn – direkt på stranden låter som en fin kombination!

Jag noterar även en kort vandring mellan den klassiska stranden Porthcurno till Logan rock via Minack Theatre som är en teater utkarvad i granitklipporna som en vi utan tvekan måste göra.

På lördag kväll checkar vi in på något mysigt hotell i närheten av St Ives på norra kusten. St Ives är en av Cornwalls byar som verkligen lever upp till ryktet om pittoresk hamnstad. Små gallerier, en bred badstrand och uteserveringar på rad gör att jämförelsen med Skagen ofta görs, och jag ser fram emot att se Danmarks mysigaste ställe i charmigt engelsk tappning.

Bara Brittiskt har skrivit mycket om St Ives här och står också för bilden nedan.

Söndag – Norra Cornwall med Newquay och stränderna

Söndagen viger vi till att göra norra sidan av Cornwall, och åker mellan häftiga stränder och pittoreska byar. Jag läser om Lusty Glace beach och Fistral beach, men de är bara två av många breda sandstränder i området. Newquay – surfarnas paradis och Cornwalls Ibiza – kommer förstås få sig ett besök även om inte strandhäng är grejen dena resa utan landskap.

Har vi ännu mer tid tillgängligt (jag tvivlar) så noterar jag “Betallack mining walk” (Cape Cornwall till Levant Mine) och “Zennor head”  från listan av fina vandringar som The guardian listar här.

Vi bor på hotellet Retallack Resort nordöst om Newquay.  Där finns hur mycket som helst att göra, så har vi inte fått nog av aktiviteter kan vi gå loss på resorten – men större sannolikhet är kanske att vi mest hänger på spa. På söndagar har de dessutom “family roast” som tema i sin bästa restaurang, så jag ser fram emot en riktigt klassisk engelsk söndagsmiddag!

Måndag – Mot London!

Är vi inte mätta på Cornwall nyttjar vi måndagsförmiddagen till att maxa upplevelsen, innan vi när vi känner oss redo börjar köra de fyra timmarna upp mot London igen. Det finns säkert saker att se på vägen så det blir en heldag längs vägarna med avstickare.

Med planer som börjar bli mer konkreta så är jag nu också mer mottaglig för mer detaljerade tips. Så sitter du på något – allt från vandringar till hotell och restauranger – så tipsa gärna. De stora penseldragen ovan får gärna detaljeras med mer precisa delar.

________________________________

Bildsajten Pixabay står för bilderna.

Följ mig!

Mer läsning...
stränder-på-grande-terre-guadeloupe (21 av 31)
Dagarna på Guadeloupe – varierad semester