Igår fick Meja göra premiär på MiniSats, drygt 5 månader gammal. Jag tänkte att det var läge när syskonen kunde vara med och agera överbeskydd, så som de alltid gör när det gäller sin lilla bebissyster. Det hade inte behövts dock, utan hon hade varit hur nöjd som helst hela tiden och dessutom hade hon full uppmärksamhet från ledarna. Jag tycker att 5 månader känns ganska ungt för att börja på miniSats, de andra två har nog varit snäppet äldre, men reglerna heter ”från 6 veckor” vilket säkerligen många praktiserar. Bebisen lider inte av det, förstås, det är mer mammahjärtat som inte riktigt är där liksom.

MiniSats är en nyckel till balans i vår familj. Med hela familjen hemma är det ofta bästa starten på helgmorgonen, då alla kan få något kvalitativt för sig själv; träning för de vuxna och lek som på lekland för barnen. Då är vi redo för en riktigt bra dag sedan! Är någon borta, som Henke igår, så kan det vara den stund man som förälder behöver för att sedan orka fokusera helt på att vara ensam förälder med barnen resten av dagen/helgen. Jag kan och gillar att träna hemma också, men motivationen blir betydligt högre direkt jag kliver in på ett gym så det är mer än guld värt.

Jag kör på med post-graviditets-vänliga övningar och plockar övningar från Lofsans mammabok och sätter ihop till egna pass. Det blir roligare så, och de som är i boken känns lite väl korta känner jag som har tillräcklig koll på mina aktivering och vill ha lite mer att bita i.

Dessa övningar körde jag igår, som triset/superset;
– Knäböj med axelpress (hantlar 8 kg)
– Raka höftfällningar (hantlar 8 kg)
– Utfall bakåt med händer uppåt
– Höftlyft på pilatesboll
– Bicepscurl med hantlar (5 kg)
– Hantelrodd med båda armar (stående framåtlutad) (hantlar 8 kg)
– Rodd i TRX
– Armhävningar i TRX

Det förvånade mig för övrigt att det var så mycket folk i gymmet – mitt på dagen en otroligt varm och solig majdag. Det har varit helgens i princip enda innetid, för i övrigt har det varit utomhushäng som gällt. Galet härligt, och idag har vi kört Henriksdal med lek- och skejtpark och picknick på bryggan men inte minst skönt hemmahäng. Villalivet, ni vet, Klippa gräs, gräva buskar (jag fortsätter försöka rädda vår syrenhäck som felaktigt skövlades i somras genom att flytta skott och andra buskar från andra delar av tomten), och så häng i skuggan på altanen. Fina dagar!