Stockholms snyggaste hotell; Haymarket by Scandic

Varför har ingen kommit på tanken tidigare? var min spontana tanke när jag för första gången fick se Haymarket by Scandic i fredags under en frukostvisning med Svenska resebloggar. Med tanken menar jag att ha ett stort och otroligt snyggt hotell på just det läget – där man går ut mitt på charmiga Hötorget med alla sina färgglada frukt- och blomstånd. Det måste tilltala vilken Stockholmsturist som helst! Ett klart uppköp från anrika PUB, känns det som.

Haymarket Scandic (1 av 1)-4

Åt andra hållet så kommer man från Hötorget in i en foajé som inte andas hotell utan snarare sammanbinder ett hotell och flera restauranger och känns speciellt i sig. Den talar om att man kommit till ett hotell med själ, som med fingertoppskänsla blandar klassiskt och trendigt, exklusivt och urbant.

Haymarket Scandic (1 av 1)-3

I hotellet finns flera riktigt snygga restauranger, som tilltalar mig som Stockholmare ännu mer. Jag har ju sällan behov av hotellrum i Stockholm, men restaurang-, bar- och kaféutbudet följer jag däremot ytterst intresserat.

Gretas

Vi bjöds på frukost på caféet ”Gretas”, som är helt rätt i tiden med sitt fokus på hälsosam och miljömedveten mat. Jag åt en chiapudding och en surdegstoast med avokado och ugnsbakat ägg. Det var gott! Den som vill ha en härlig frukostdejt, härligaste inramningen för caféjobb eller för den delen äta fräsch ”frukost” hela dagen är Gretas helt rätt. Jag kommer absolut tillbaka!


Inredningsmässigt så är Gretas liksom hela hotellet en modern tolkning av 20-talets glamour. Det är rosa, guld och rosé, turkost och marmor. Avskalat sobert men så otroligt ombonat och mysigt på samma gång.

Haymarket Scandic (1 av 1)-8

Och så känslan mot Hötorget och konserthuset… ”Det här fönstret ger väldigt skön kontakt mellan ute och inne. Det är som om att ute och inne vill varandra någonting.” som citatmaskinen Ernst skulle ha sagt.

Haymarket Scandic (1 av 1)-2Mina (blogg-) kompisar; Towe, Jeanette, LinaHelena och Peter.

Américain

På restaurangen Américain är ambitionen att återskapa en gammal klassisk hotellbar men med modern tvist. Fokus är på ambitiösa cocktails, men man erbjuder även enklare rätter från Pauls på våningen ovanför, och nog känns det lite som klassikern Raffles i Singapore som är den bar i kategorin jag först kommer att tänka på. Rosa, lila och turkost igen och en helt annan känsla än luftiga Gretas – men ändå så tydligt att det är en röd tråd mellan de båda ställena.

Haymarket Scandic (1 av 1)-9Haymarket Scandic (1 av 1)-15

Paul’s

Även på Paul’s är det 20/30-talet, och då det amerikanska brasseriet från tiden, som influerat och fått en tvist av klassiska europeiska smaker. Här serverades hotellgästernas frukostbuffé när vi var där, men senare på dagen gäller a la carte.

Haymarket Scandic (1 av 1)-10

Rummen

Och visst kände vi igen oss även i rummen, när vi fått visningarna av restaurangerna. Både jag och Meja charmades av det trivsamma, fräscha och coola rummet – och nog skulle jag gärna bo på hotellet. Helst utan henne, om jag ska vara ärlig.

Haymarket Scandic (1 av 1)-13 

Haymarket är ett av Scandics ”signaturhotell” och de vill erbjuda något alldeles extra. Jo. Det gör de också. Jag vill hävda att det är Stockholms snyggaste hotell just nu. Håller du med?