Att vara reseexpert i TV; behind the scenes TV-inspelning Out of office

Idag har jag en ytterst ovanlig ”behind the scenes” att berätta om. Jag har nämligen gjort TV-inspelningsdebut idag! Från blogg och podd till rörlig media, med andra ord. Det är himla häftigt att vi resebloggare sätter avtryck i rese-Sverige och genom det kan få utrymme som experter i helt andra medier!

Jag tvekande inte länge när jag fick frågan, men det ska absolut erkännas att det här är klart utanför min bekvämlighetszon. Vad jag skulle säga kände jag mig trygg med, men sen ska ju allt komma ut på rätt sätt också, och man vill inte missa något av sitt tänkta budskap under den lilla tid som finns tillgodo. Klart nervöst!

Serien jag kommer att vara med i heter Out of office, och är ett reseprogram som sänds på Aftonbladet TV. Jag vet inte exakt när mitt avsnitt kommer, men jag kommer förstås säga till. Avsnitten som sänts hittills hittar du här.

Jag slussades in i sminket helt ofixad, och fick på mig vad som kändes som en hel mask. Det krävs lite (dvs mycket) extra när det ska synas genom kameran, tydligen.

Meja var med. Man kan tro att hon också fick lock i håret men hos henne kommer den naturligt. Hon var nöjd som alltid, men somnade till min stora lättnad just innan min inspelning började.

Vi spelade in på Aftonbladets tak-terrass. Soligt så det lockade att kisa, blåsigt så håret behövde sättas upp och så nervöst som sagt – men jag hade programledaren Claes Åkesson och reseekonomen Mattias Varén från Forex som har riktigt mycket rutin bredvid mig så det kändes ändå avslappnat när vi väl var igång. Eller så kanske jag ska vänta på resultatet innan jag säger något om det.

TV-inspelning

Det var iallafall vrålkul, och jag pratade om vanliga turistfällor och hur de kan undvikas, och kände mig inte så lite nöjd efteråt. Över att ha utsatt mig för en utmaning och klarat den (?), över att det var över, och över att det var så kul.

Även Annika/Resfredag och Lina/Liniz travel är resebloggare som varit med i programmet – jag ser supermycket fram emot att se deras avsnitt också! Programmet släpps en gång i veckan så avsnitten kommer att trilla in framöver. Stay tuned!