25 sommartips i Halmstad (Bjärehalvön och Laholmsbukten)

Ni som läst här och kanske även lyssnat på Att resa-poddens avsnitt om att Att resa i sommar-Sverige, vet att Halmstad är ett stående inslag för oss på somrarna. Här har jag samlat lite tidigare inlägg jag gjort om ställen i staden och trakten omkring, så har har ni en lista på guldkornen; mina 25 sommartips i Halmstad med omnejd. Eftersom det finns så många härliga ställen att upptäcka en härlig sommar i Halmstad och Laholmsbukten/Bjärehalvön så har jag garanterat missat något. Hjälp gärna till i kommentarsfältet!
Alla länkar går till inlägg jag skrivit om de nämnda ställena tidigare.

Sommartips i Halmstad och tips till utflykter på Bjärehalvön

1. Gå på after beach på Tylösand. För att det är grym stämning och att sommarkänslan inte blir högre!
2. Besök Heagårdens skafferi strax norr om Halmstad. Härlig inramning, god mat och delikatesser och gårdsbutik – allt i ett.
3. Fiska krabbor på klipporna. För att fiska krabbor i Halmstad rekommenderar vi handikappbadet på Östra stranden eller stenpiren i Tjuvahålan. Ännu bättre är stenröset vid Torekov, och det leder ju osökt in på nästa punkt;
4. Ät skaldjur i Torekovs hamn.

5. Fika på urcharmiga Särdals kvarn en bit norr om Halmstad.
6. Besök Hovs hallar. Ät god lunch eller vandra omkring med bästa havsutsikt av dramatiskt slag.
7. Åk till Bäckdalens handelsträdgård och njut av fika, lunch och att köpa härliga plantor och grönsaker direkt i deras orangeri.
8. Ät en riktigt god och cool köttorgie på Holy Smoke BBQ9. Njut av utsikt och charmig inramning på Café Utsikten i Båstad
10. Ta en öl på de gågatan eller Lilla Torg i Halmstad, och titta på folk i sommarnatten
11. Kör sommarrodel på Hallandsåsen
12. Ta en löptur på stranden sent på kvällen – så sent så du har hjälp av månen för att se lite bättre
13. Se en konsert på Brottet – eller duka upp för picknick utanför om du missar biljettköpet
14. Åk till det naturliga – och mycket mäktiga – konstverket Nimis och låt barnen (på egen risk!) klättra runt i timtal… (..och när ni tröttnar kollar ni in Arx när ni ändå håller på)

sommartips i halmstad - nimis
15. Bada förstås! I Halmstad njuter du av stränder från söder till norr; Östra stranden, Västra stranden, Tjuvahålan, Tylösand, Haverdal, Svärjarehålan, Vilshärad, Frösakull, Steninge – Halmstads stränder har något för alla smaker.
16. Besök Riccardos i Möllegård utanför Halmstad och ät deras hemgjorda italienska glass
17. Ta en riktigt lång löptur (eller promenad) längs vackra Prins Bertils stig

sommartips i halmstad, sommar i Halmstad, Prins Bertils stig
18. Ta med sparkcyklar och skateboards till Sannarps skatepark
19. Ät riktigt gott på Laxbutiken mellan Halmstad och Varberg
20. Njut av härliga stranden i Steninge, eller besök charmiga Steninge vandrarhem. Om inte annat så för att småprata lite med mysiga ägarna Catarina och Pär.

halmstad (1 av 1)-2
21. Besök Höganäs saluhall. Brunchen är värd en omväg i sig, men stället samlar dessutom bland annat konstgallerier, formgivare och annat – botanisera bland närproducerat, ekologiskt och finsaker i historisk miljö.
22. Ta en fika och njut av skönt häng på avslappnade och härliga caféet Söderpiren i Halmstads småbåtshamn.
23. Båstad förstås! Åk dit under tennisveckorna om du tycker om mycket folk och kommers. Övriga veckor om lagom mycket tilltalar mer.
24. Lätta upp bland kaloristint intag med en fräsch lunch på Spis & Deli i Halmstad
25. Spela en golfrunda på någon av alla vackra banor – runt Halmstad finns väldigt många golfbanor av hög klass, från anrika Halmstads GK vid Tylösand till seaside-banor som Ringenäs.