Riccardo’s i Möllegård

Nu vet jag inte direkt om ”Möllegård” säger så mycket, för de där små vägarna jag nästan hittade på Google maps var mindre än jag kunnat ana och för att ta sig till dagens lilla utflyktsmål gällde att åka på enfilig grusväg och så till och med. Lite off.

Men iallafall, i Möllegård som då ligger lite utanför Halmstad, mot Tylösand, finns något så otippat som ett litet glassmejeri (heter det så?) – Riccardo’s. En italienare som baserat på familjerecept gör sin egen glass från scratch med bara naturliga råvaror i glassen. Detta i en ytterst charmig och lantlig miljö. Kan det bli mer rätt?

Nu är vi inte några direkta glassälskare i vår familj. Jag har lätt att säga nej till glass (sötdjävulen på axeln är desto alertare när det finns lösgodis), Henke är mer för det söta/chokladinslag i sig snarare än glassen och Max tycker att det är för kallt rent allmänt. Stella gillar chokladglass rejält men hade lite svårt att förstå varför vi skulle köa så för att handla det just idag…
Så vi är kanske inte de mest entusiastiska glassätarna, men utforska Halmstads pärlor vill vi ju gärna.

Hur som så var glassen just så fin som den annars bara är i Italien så för glassälskaren är detta ett givet ställe att besöka i Halmstad!

20130722-002901.jpg
Kön ringlade sig lång utanför.

Jag åt inte hela min glass då jag fortfarande var mätt från lunchen, och mitt bästa med turen idag blev istället de fina ord en tjej (ja, alltså bloggläsare – känns lite konstigt att skriva till och med) kom fram och sa till mig. Marie, jag är jätteglad att du gav dig tillkänna och sa hej till mig!
Stort tack för det!