Att resa till Filippinerna (och Bali)

Vi åker ingenstans den här sommaren. Vädret är inte fantastiskt, men det känns som att sommaren pågått i evigheter och att antal sol- och baddagar redan varit fler än de vanligtvis blir på en hel sommar. Vi har dock passen med i sommarpackningen, men de kommer förbli oanvända kan jag redan konstatera. Dels tack vare känslan jag inledningsvis berättar om, dels för att vi har något att se fram emot. För ja – vi har bokat resa till Bali nu och kommer vara borta i tre och en halv vecka runt jul/nyår. Peppen är stor, för att inte säga enorm! Jag längtar så till Sydostasien, och till att se ett för oss nytt ställe i där. Vi har gjort många länder i Sydostasien (eller närheten). Tänker jag efter så är det Thailand, Laos, Kambodja, Vietnam, Malaysia, Sri Lanka, Indien och Indonesien vi varit till tidigare, så det är rätt många i regionen. Men aldrig Indonesiens Bali (det var Sumatra jag upplevde). Sedan fanns ju länge drömmen om Filippinerna och valet för vinterresan stod mellan Bali och Filippinerna. Filippinerna, som känns som en trendande destination som kommer att öka i popularitet hos oss svenskar de närmaste åren, får dock stå kvar på önskelistan ett tag till. Den drömmen lever, men kanske mer som ett ställe vi åker till när barnen blir lite äldre.

I det senaste avsnittet av Att resa-podden så berättar Annika, som just varit där på pressresa, ingående om varför Filippinerna är ett så härligt resmål. Hon beskriver natur, djurliv, fantastiska och lata dagar på stranden på ett otroligt inbjudande sätt i avsnittet, så vill ni längta er bort lite under sommarpromenaden så tycker jag att ni ska lyssna in på det. Det är Filippinerna maxat, men allra mest känslan av det härliga Sydostasien i allmänhet har att ge. Ni vet, same same but different. Och, är egentligen Thailand eller Filippinerna bäst, och hur skulle det vara att resa med barn till Filippinerna?

Så här lyssnar du:

Bilderna i det här inlägget från Filippinerna kommer alla från Annika Myhre och resfredag.se. Hos henne kan ni läsa mer om Filippinerna under den här länken. Mer om Bali? Ja, det kommer förstås i den här bloggen regelbundet framöver. Planeringen har påbörjats!

delfiner10 bohol8 bohol7-2

Följ mig!

Mer läsning...
Att resa till Irak och Somalia…