En smått galen dag, och det där med packningen

Vi hade så härligt med övernattande vänner, så i förmiddags var det bara lugnt hemma för mig och barnen (när Henke var iväg och jobbade). Fram emot lunch, när vännerna lämnat, började det dock klia lätt i kroppen och med molnig himmel kändes det helt okej att ge sig iväg för att göra lite ärenden. Det var ungefär där det började gå fel.

Vi tog sikte på Kungens kurva och några sportaffärer för att kolla cykel åt Stella som fick löfte om en ny i 8-årspresent. Jag insåg dock snart att vi låg dåligt till med lunchtiden, så då slog det mig att en sväng förbi IKEA för att äta de av barnen så högt älskade köttbullarna var en bra idé. Snabbt och enkelt, liksom.

Förutom att det var motsatsen. Det var otroligt mycket folk – förmodligen har många gått hemma och väntat på en lite mer mulen dag för att ta tag i alla hemmaprojekt de kommit på att de behöver göra. Vi köade länge, och ganska snart insåg jag att Meja behövde bytas på. Som i… rejält. Jag insåg samtidigt att jag helt glömt skötväska, så det fick bli till att tigga en (två storlekar för stor) blöja av en snäll barnfamilj vid bordet bredvid. Då visste jag inte att alla plagg hon hade på kroppen förbrukats på samma gång… och blickarna när hon sedan var i princip helt avklädd, eller senare klädd i min topp, var många. ”Oroa er inte, vi har bara en mindre krissituation…”. Man skulle kunna tro att min energi tog tvärslut där, men jag rattade istället de tre genom varuhuset och köpte en stor tavla till Stellas rum och lite annat. Alltså – lugnet som ändå kommer med rutinen. Tack för det!


Det tog ju förstås inte slut där utan vi kom in på köpcentrumet och kollade cyklar på flera affärer också, och jag kan inte förstå att mitt humör höll sig så bra – men hem kom vi många timmar senare utan sammanbrott. Hade jag inte vetat bättre hade jag kunnat tro att jag var en stabil person helt utan sömnrubbning. (Ej fallet).


Kvällen nu har bestått av packning. Den här sommarens sista vecka på rull försöker vi hålla ner packningen och det är inte det lättaste för en familj på 5. Vi är något av experter egentligen, men kläder för allt mellan 25 och sol och 10 grader (!) och regn på ett fjäll kräver sitt, så att säga. Imorgon åker vi med full bil, fast med hälften av packningen från förra omgången, och hoppas vi fått med oss allt nödvändigt…