åre barn sommar

Hej Åre! En resdag (och Åre-kväll) i bilder

Vi satte klockan på ringning tidigare än vanligt imorse. Långt efter ”upp och jobba”-tid visserligen, men betydligt tidigare än vanligt för oss såhär på semestern – vi har möjligtvis klockan på 9 för att inte barnen ska missa sommarlovsmorgon – så att vi idag satt i bilen redan 8.30 var klart imponerande.

Anledningen var att vi idag skulle ta oss hela vägen upp till Åre – en nätt tur om 63 mil. Idag hade vi höga förhoppningar om en något skönare resa än på länge, för idag invigde Meja sin nya barnstol. Hon har haft babyskydd fram tills nu, men den ska man egentligen byta ut ungefär när bebisen kan sitta och det har hon kunnat några månader. Oftast sker bytet aningen senare… av ren lättja, skulle jag säga. Det är så smidigt med babyskydd, så det brukar vara en av anledningarna att det dröjer. Inte en anledning när man vill ha tre personer i baksätet dock kan jag lova – med babyskydd blir det trångt! Ett babyskydd lutar mot baksätets ryggstöd, och det blir väldigt trångt med bältena (om man inte har en bil som har tre säten snarare än soffa som baksäte), vilket är rätt jobbigt med två äldre barn som egentligen kan spänna sina egna bälten. Det har varit i princip omöjligt, och varje gång vi satt oss i bilen allihop tillsammans har det varit under svordomar. När Meja nu fått en vanlig bakåtvänd bilstol så blir det betydligt mer plats mot ryggstödet bak, så barnen upplever det mycket bättre. Otroligt skönt! Det var också så vi valde vilken stol vi ville köpa åt henne. Vi vill ha henne i mitten bak för att kunna variera vem som sitter bredvid, och oftast är det toppen att ha henne mellan sina storasyskon – för de är superengagerade i att hon ska vara nöjd. De underhåller med sin blotta närvaro, och räcker inte det så är de världens snällaste och sjunger sånger och busar. Tacksamt!

Valet föll på en Axkid minikid, då den fått riktigt bra testresultat  och inte minst både är tillräckligt stor för att funka länge även för ett större barn men ändå tillräckligt liten för att vara smidig för de som sitter bredvid. Den funkar alltså att ha i mittensätet – super!

Resan gick mycket bättre än vi ens vågat hoppats på. Vi stannade för en snabb tankning och för lunch. Jag gjorde en riktigt lyckosam googling som tog oss till Svartsviks herrgård i vackert vattenläge strax söder om Sundsvall. Betydligt bättre än vanliga vägkrogar, och det utan att vara en omväg. Det lägger vi på minnet till nästa gång!

Vid 16.30 svängde vi så in i Åre och slingrade oss upp till Fjällgården, där vi ska husera några dagar. Rummet var galet nice, och inte minst var det urhärligt med en stor fönstersmyg ut mot Åresjön. Det härligaste burspråk jag sett någon gång – vilken utsikt alltså!

Runt poolen låg ett helt gäng personer, uppenbarligen på ”after aktivitet av något slag”, och hade det skönt i sol och 23-gradig värme – men vi knallade ner till byn istället, genom pister med lupiner.

Efter att ha inspekterat lite byggen längs Årevägen tog vi en paus på torget medan barnen lekte i lekparken, och sedan tog vi bergbanan tillbaka upp och avslutade kvällen med en riktigt god middag på hotellet. Eller ja, inte barnen då… De kunde inte hålla sig utan fick en pizza på Werséns redan tidigare på kvällen, och satt sedan i fönstersmygen i rummet och kollade på film som avslutning på kvällen. De vet att njuta när de kan! Och vi med, förresten…

Imorgon ska det bli regn mest hela dagen, men vi ska nog kunna hitta lämpliga aktiviteter även för en regnig dag – jag är så otroligt pepp på sommar-Åre!