Barnfri vecka – i början eller slutet av sommaren…

I början av sommaren var Stella och Max några dagar hos sina morföräldrar i Dalarna, och som alltid kände vi suget att ta vara på tiden. Göra något extra, varje kväll! Sommaren är kort och de ljusa kvällarna får på inget sätt kastas bort hemma vid ett hus som man är aningen mer låst vid när man har en vardagsagenda styrd av barn. Barnfri vecka i början av sommaren betyder med andra ord att varje kväll spenderas någon annanstans än i hemmet, och många restauranger och uteserveringar får sig ett besök. I år något kortare kvällar ändå, förstås – för enkla bebisen Meja kan lätt hänga med på restaurang och somna i en vagn, men de något mer sena kvällarna på uteserveringar uteblev.

Nu har barnen just spenderat 4 dygn hos farföräldrarna i Halmstad, och såhär i slutet av sommaren har agendan sett väldigt annorlunda ut. Visserligen har Henke varit i London ungefär lika länge – men jag har känt noll och inget behov av att vara någon annanstans än i hemmet. Det har varit så skönt! Att Meja inte kryper än utan bara ålar och mer än gärna stannar till var som och undersöker saker betyder att hemmalivet är lugnt – och jag har utnyttjat det. Även om jag träffat kompisar, gjort TV-inspelning, storstädat och tagit många promenader så känns det i princip som att jag inte lämnat hemmet. Och som jag njutit av det!


Igår var dock sista barnfria kvällen, och första kvällen Henke var hemma, så då lämnade vi Nackas kommungräns och sågs på Söder för middag. Det var precis hur skönt och mysigt som helst! Vi käkade på ett ganska nyöppnat ställe – Usine Bistro 38 – och det var en hit! Perfekt fräsch kvarterskrog av modernare stuk, med prisvärd mat – riktigt bra kvalitet.

Nu är barnen hemma igen och ordningen återställd. Vi har en maxad helg framför oss med kompismiddag, stenläggning, kusinbarnvakteri och barnkalas. Hej fredag!

Det var inte jag som anfölls med kramar när de kom…