En söndag i discorummet

Jag har sagt det förr och jag kan säga det igen – att ha barnkalas kan vara min sämsta gren. Framför allt för att jag blir så himla brydd i om barnen har roligt eller inte, och eftersom jag inte känner alla barn så kan jag inte tolka dem eller veta exakt vad de gillar – och så spenderar jag de där timmarna på helspänn. Liksom timmarna innan – för då ska det planeras och ”gillar de ditt och gillar de datt”. Gästlistan vill jag inte ens börja med – för jag vill inte stå för någon uteslutning men att ha alla går inte, och Stella leker dessutom lika mycket (respektive lite) med barn från båda klasserna i sin årskurs. Att vi för det mesta har fullt upp gör också att själva kalasen sällan är överst i medvetandet länge – så med andra ord är jag inte heller en sådan som planerar teman och allt långt i förväg och… ja. Jag behöver inte hålla på längre, utan bara konstatera att kalasen för mig känns som nödvändigt ont och jag är alltid lika glad när de är över.

För Stellas del är det dock numera oftast ganska lätt då poolen hemma förstås är ett givet inslag och roar länge och enkelt. I år hann vi aldrig få till kalaset före sommaren så vi siktade istället in oss på idag – och ganska många av kompisarna visade sig fortfarande vara på semester. Antalet var helt plötsligt fullt rimligt men när vädret verkade bli snäppet sämre såg jag min chans – och så styrde vi sent igår om det hela till lekland istället. Vi tänkte nog att 8 år är på gränsen till för gammalt för att ha kalas på lekland, men barnen älskade förstås att röja där i flera timmar. Jag konstaterar Hit! på det. Däremot känns själva kalasinslaget på Lek o Bus (Nacka) rejält spartanskt. Discorummet var liksom övriga rum mest intetsägande och mat- och fikamenyer riktigt trötta. Nej… timmen i rummet och fikastunden är verkligen inte det som ska dra på ett leklandskalas på Lek och Bus i Nacka – men sammantaget var barnen supernöjda och jag var mer än glad som slapp allt roddande runt omkring.

Imorgon behöver barnen vara pigga tidigare än de varit hittills under sommarlovet, så planen var att lägga dem riktigt tidigt ikväll – men så kom en viss Henrik Stenson emellan och sköt upp det hela. Vilken rysare hans avslutande runda i OS-golfen var! Ren njutning att titta på – fantastisk sport verkligen. Snöplig avslutning som gav silver men ändå – vilken fantastisk prestation!

Imorgon är det måndag och Max allra första dag som skolkille, och Stella testar på fotbollsskola. Stort!